Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sprintem až na samotný vrchol skokanského můstku

V sobotu 13. srpna se v Harrachově v areálu Čertova hora uskutečnil již třetí ročník populární akce Red Bull 400. Jedná se o běžecký závod, kde úkolem každého účastníka je zvládnout 400 metrů dlouhý výběh na vrchol skokanského můstku. Zdá se to jako poměrně snadná věc, ale jakmile se postavíte pod obrovský kopec, okamžitě změníte názor.

Do náročné soutěže se letos přihlásilo rekordních 900 závodníků a pořadatelé tak byli nuceni navýšit kapacitu závodu. Zapsat se mohl skutečně každý, ať už amatér či profesionální sportovec, a stejně tak jako v minulých letech, tak i letos mezi sebou soutěžili muži, ženy, smíšené štafety, mužské štafety a hasičské štafety. Podle programu měla celá akce začít kvalifikačními rozběhy mužů a žen, ze kterých měli ti nejlepší postoupit do odpoledního finále. Kvůli podmínkám na trati, podmáčenosti a špatné předpovědi počasí, byla ale tato kvalifikace zrušena. Samostatné finále se tedy nekonalo.

Všichni závodníci bojovali statečně až do posledního dechu a nakonec se tím nejlepším stal Tomáš Čelko, který pokořil skokanský můstek za 4:02,72s. Mezi ženami byla nejrychlejší Adéla Stránská, která časem 04:51,53s utrhla nový ženský rekord tratě. Ve smíšených štafetách vybojovalo vítězství družstvo Zakázaní, s náročným terénem si nejlépe poradili hasiči HZS Liberec, a v mužské štafetě zvítězil AC Slovan Liberec.

Letošního závodu se také zúčastnil například triatlonista Jan Kubíček, či bývalý mistr České republiky ve snowboardingu, velký sportovec a zpěvák Ben Cristovao, který se před závodem svěřil, že se nijak speciálně nepřipravoval, protože chtěl vědět, jak jeho vytrénované tělo na takovou zátěž zareaguje. Závodníci měli také možnost zapůjčit si GoPro kamery a točit si tak vlastní POV video (video z pohledu první osoby), které si mohli následně upravit a sestříhat.

Po vyhlášení vítězů a předání cen byla pro účastníky závodu i fanoušky připravena přímo pod skokanským můstkem afterparty. Na scéně nejprve vystoupila energická kapela Doctor Victor, a poté pražská hiphopová skupina Indy & Wich spolu s rapperem LA4. Po vystoupení obou skupin se o finální zábavu a muziku postarali SciFiPsi Djs.

Kromě České republiky se Red Bull 400 koná například v Německu, Rakousku, Slovinsku či Finsku. U nás se tato akce uskutečnila již po třetí a pořadatelé i fanoušci věří, že úspěšná soutěž bude v Harrachově pokračovat i v následujících letech.

Autoři | Foto danvojtech.cz / Red Bull Content Pool

Štítky skokanský můstek, Red Bull, Harrachov, Čertova hora, Česko, FC Slovan Liberec, Ben Cristovao, Jan Kubíček, Finsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sprintem až na samotný vrchol skokanského můstku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.