Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přípravy na WINTER SkyRace®2016 vrcholí, počet přihlášených jde do stovek

Necelé 3 týdny zbývají do startu běžeckého závodu WINTER SkyRace®2016. Už nyní je přihlášeno přes 330 běžců a další jména na seznamu stále přibývají. „Očekáváme další vlnu zhruba 10 dní před závodem, jelikož končí běžecká sezóna a běžci stále odpočívají a dělají plány na zimní přípravu," dodává organizátor závodu Honza Dušánek. Závod odstartuje už 3. prosince!

WINTER SkyRace®2016 je první ročník skyrunningového zimního závodu SkyRace® typu v ČR na trati dlouhé 21,5 kilometru s převýšením více než 1350 metrů. „Účelem je si pořádně zazávodit v zimních podmínkách, užít si kapel, doprovodného programu, rodiny a přátel. Prostě prožít parádní den pod Ještědem. Bude to krásná a náročná trať po Ještědském hřebeni s minimem asfaltu a maximem trailových stezek," dodal Dušánek. I trať je připravená zajímavě, bude totiž ze šedesáti procent  jiná než na dubnovém JEŠTĚD SkyRace®2016 .

Jelikož je počet závodníků omezen na 500, mají další zájemci o start stále šanci se přihlásit. „Věříme, že pokud mude místo, tak se bude i dost běžců přihlašovat až na místě," doplnil organizátor.

Pro děti do 5 let bude připraven „Dětský závod sněhulák" na 200 metrů, pro děti 5–10 let „Dětský závod mrazík" na 600 metrů a pro starší žáky a žákyně, tj. 11–15 let je připraven „Běh snow slide." Celým dnem budou provázet DJ Hrusha a moderátor Petr Krejčí.

„Zajímavé bude také EXPO, které se rozrůstá a návštěvníci si až do tmy budou moci projít, vyzkoušet a případně koupit celou řadu různých sportovních i nesportovních doplňků," říká Honza Dušánek.

Bude také samozřejmě připraveno kvalitní jídlo, které bude připraveno i pro vegetariány a vegany. K dispozici bude připravena čerstvá káva a samozřejmě pivko a bary. Už nyní jsou potvrzeny kapely THE BROWNIES a liberecká oblíbená kapela TRES UDOS.

Štítky hudební skupina, Ještěd, Česko, Světová výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy na WINTER SkyRace®2016 vrcholí, počet přihlášených jde do stovek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.