Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Běžím s AVL letos navštíví tři města, poběží se i v Liberci

Běžecké eventy, které pořádá Mizuno Amatérská volejbalová liga, pod názvem Běžím s AVL letos navštíví tři města. Po zářijovém debutu na pražské Ladronce míří závody také do Liberce a Hradce Králové. Lokality, v nichž oblíbená AVL působí více než deset let, běžecká setkání navštíví o víkendu 7. a 8. června.

Do hlavního města se Běžím s AVL vrátí v sobotu 27. září. Seriál Běžím s AVL 2014 podpořila řada osobností v roli ambasadorů v čele s fitness trenérem Davidem Hufem. Akce mají i charitativní rozměr, částí výtěžku z akce podpoří organizátoři Zdravotního klauna.

Běžím s AVL pomalu začíná kopírovat mapu turnajů pro amatérské smíšené týmy. V Liberci se Běžím s AVL uskuteční v sobotu 7. června, a to v běžeckém areálu ve Vesci. Den na to, v neděli 8. června, se poběží v Hradci Králové, kdy organizátoři akci zasadili do Hradeckých lesů se startem u rybníku Biřička. Seriál se uzavře v sobotu 27. září v parku Ladronka v Praze.

„Pro letošní minitour jsme vybrali regiony, kde má AVLka největší základnu. Navíc se nám podařilo vytvořit různorodé trati: v Liberci budou muset účastníci zdolávat převýšení, v Hradci Králové se poběží po zpevněných cestách lesem a pražská Ladronka je příjemná rovina v parku velkoměsta,“ popisuje Saša Mráz, který za Běžím s AVL stejně jako za Amatérskou volejbalovou ligou stojí.

Ve všech regionech je připraven 4,2 kilometru dlouhý nesoutěžní běh, který ocení především rodiny s dětmi nebo méně trénovaní běžci. „Jde o běh pro radost, vzít celou rodinu a společně si užít dopoledne. Na trať mohou i kočárky, které mají startovné zdarma,“ říká Saša Mráz.

Stěžejní částí je 10 kilometrový závod měřený čipovou časomírou, kde si přijdou na své amatérští běžci i lovci rychlých časů. Loni na Ladronce zvládl trať nejrychleji David Kučera z Liberce, do cíle dorazil v čase 0:32:53.4.

„Běžím s AVL si neklade za cíl být velkou masovou akcí. Stejně jako v AVL tu razíme krédo sportu pro radost. Jde o to strávit aktivně čas s rodinou, sejít se s kamarády, pobavit se a u toho udělat něco pro sebe,“ míní Mráz. Proto mají závody kapacitu pěti set lidí. Lze si pořídit také triko závodu, každý region má jinou barvu, a v cíli na běžce čeká pamětní placka.

Běžím s AVL podporuje hned několik ambasadorů, s nimiž se účastníci seriálu budou moct potkat na startu, v cíli i na trati. Tváří seriálu je známý fitness trenér David Huf.

„Po ukončení kariéry ve sportovním aerobiku mám běh jako výbornou alternativu pravidelného letitého tréninku. Běh je pro mne skvělým odpočinkem a relaxací,“ říká mistr Evropy a mistr světa ve sportovním aerobiku. Podle něj může účast na běžeckém závodě znamenat pro spoustu lidí ten správný cíl a motivovat je k tréninku.

Vedle Hufa jsou tvářemi Běžím s AVL volejbalista Dukly Liberec Tomáš Hýský, místopředseda Evropského parlamentu a hráč AVL v Hradci Králové Oldřich Vlasák, volejbalový reprezentant Jiří Popelka a mistr republiky v beachvolejbale Martin Tichý.

Za každý jeden kilometr, který každý závodník zdolá, věnují organizátoři jednu korunu Zdravotnímu klaunovi, neziskové organizaci, která přivádí profesionální klauny do nemocnic a domovů seniorů v České republice, aby rozptýlili pacienty či seniory v nelehkých chvílích. Přihlášení je možné na www.bezimsavl.cz.

Napsala Eva Fryšarová
Foto Eva Fryšarová, Jiří Částka

Štítky Liberec, Hradec Králové, Ladronka, volejbal, David Huf, rodina, Evropský parlament, Dukla Liberec, Oldřich Vlasák, Martin Tichý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžím s AVL letos navštíví tři města, poběží se i v Liberci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.