Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Golfistka z Liberce mistryně ČR a reprezentantkou ve světě

Třiadvacetiletá studentka z Liberce a členka Golfového Clubu Ještěd hraje golf již od svých 7 let, kdy bylo postaveno jedno z prvních golfových hřišť na Liberecku - Ještěd Golf & Country Club.

 


Letošní sezónu se věnuje golfu opravdu naplno, neboť působí v GCJ i jako trenérka a instruktorka na dětských golfových kempech, což jí také umožňuje téměř každodenní trénink. Obhájila si titul mistyně klubu, který ovšem není jejím jediným mistrovským titulem.

Na hřišti Golf&Spa Kunětická Hora se letos odehrálo národní finále World Golfers Championship, tedy mistrovství světa amatérů se započítáním hendikepů. Rozhodovalo se zde o postup na světové finále, které se v tomto roce koná v Jihoafrické Republice. Zde se na přelomu října a listopadu 2013 bude hrát o tituly Mistrů světa.

Do národního finále se probojovali hráči z jednotlivých kvalifikací z celé České Republiky. Odtud postupovali vítězové do regionálního finále a jen hrstka nejlepších se dostala až na národní mistrovství, které se hrálo 28. a 29. září tohoto roku.

Soutěžilo se v pěti hendikepových kategoriích a jen ti nejlepší měli kromě titulu mistra ČR, zajištěnou cestu na světové finále. Ve dvoukolovém turnaji nebyla nouze o příznivé počasí, ale ani o dramatické okamžiky.

“Chtěla bych poděkovat svému bratrovi Davidovi, ketrý mě do turnaje přihlásil a prošel všemi kvalifikačními koly stejně tak jako já, až do národního finále” řekla Irena Kotková mladší. David se stal vícemistrem ČR a tak gratulujeme oběma sourozencům.

Světové finále v JAR proběhne na přelomu října a listopadu, všichni budeme držet palce.

Štítky Liberec, Česko, golf, Ještěd, finále, Liberecký kraj, Jihoafrická republika, Mistrovství světa v šachu, Kunětická hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Golfistka z Liberce mistryně ČR a reprezentantkou ve světě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.