Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Golfový turnaj na Fojtce vyhrál Švéd Victor Kratz

Zahraniční hráči profitují z české golfové profesionální série. Švéd Victor Kratz včera ovládl dvoukolový turnaj Ypsilon Cup a Španěl Marcus Pastor vyhrál tzv. jarní swing Czech PGA Tour, který se počítal z prvních tří akcí, a vybojoval si tím start na turnaji Challenge Tour v srpnu v Severním Irsku.

Kratz vyhrál na hřišti u Liberce se skóre 139 úderů a s náskokem tří ran před Ondřejem Lieserem, nejlepším z domácích hráčů. O další dvě rány zpět se dělili o třetí místo bývalý fotbalový brankář Aleš Kořínek, Rudolf Nechanický a Polák Jakub Ossowski.

Pro Kratze byl triumf v Ypsilon Cupu prvním profesionálním vítězstvím kariéry. "Mám obrovskou radost. Jsem profíkem od letoška a o Czech PGA Tour jsem se dozvěděl od kamaráda Carla Jismarka, který vyhrál na Konopišti a hned mi volal. Jsem rád, že jsem uposlechl jeho výzvu a přijel," řekl Švéd.

Pastor si start na Czech PGA Tour vybojoval v zimní španělské Gecko Tour a po třech turnajích vede celkové pořadí. Díky tomu si zajistil start v Challenge Tour, druhé evropské lize, na kterou se chce nyní soustředit. "A taky na kvalifikační školu European Tour, kde už jsem startoval čtyřikrát," řekl španělský hráč.

Czech PGA Tour bude pokračovat květnovými turnaji Hant Trophy ve slovenské Skalici, kde se bude letos hrát poprvé tříkolově, a Uniqa Czech PGA Austerlitz & Golf Trophy na hřišti ve Slavkově u Brna.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky Fojtka, golf, Severní Irsko, Aleš Kořínek, PGA European Tour, Liberec, Konopiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Golfový turnaj na Fojtce vyhrál Švéd Victor Kratz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.