Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mrzne a nasněžilo, Jizerská padesátka by se měla běžet

Běžci na lyžích se mohou těšit na Jizerskou padesátku. Díky sněžení a mrazivým teplotám, které umožnily výrobu technického sněhu, je podle organizátorů celá trať připravena a vzhledem k příznivé předpovědi počasí se dálkový závod 11. ledna téměř jistě uskuteční.

"Máme radost, že se příroda umoudřila a že přišla zima. Celá trať je nyní pod sněhem a přípravy na závod běží naplno. Na potenciálních kritických místech - bedřichovském stadionu a úvodních kilometrech trasy - máme nyní okolo třiceti centimetrů technického a přírodního sněhu," uvedl v tiskové zprávě Martin Koucký z organizačního výboru ČEZ Jizerské 50. "Podle předpovědí má ještě sněžit a zároveň se mají teploty držet okolo nuly, takže by závod nemělo nic ohrozit."

Neměla by se tak opakovat situace z letošního roku, kdy se závod popáté v historii neuskutečnil kvůli nedostatku sněhu. Neběžely se ani doprovodné závody. 

Na hlavní závod na 50 km klasickou technikou zbývá posledních 250 čísel ze 4800. Volná místa jsou i na dalších individuálních závodech včetně novinky - Nyč Sport Sprintu soupaží na 1,5 kilometru. Zvýhodněné startovné je možné získat do 31. prosince při registraci online na www.jiz50.cz nebo v síti prodejen Intersport. Přihlásit se bude možné i v lednu, nicméně za dražší startovné.

Na startu by se měli objevit Lukáš Bauer a trojnásobný vítěz Stanislav Řezáč. Jizerská padesátka je již tradičně součástí seriálu Ski Classics, takže dorazí také kompletní špička dálkových běžců.

Napsala ČTK

Štítky Jizerská padesátka, ČEZ, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Intersport, Ski Classics, Lukáš Bauer, Stanislav Řezáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrzne a nasněžilo, Jizerská padesátka by se měla běžet  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.