Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na challengeru v Liberci se představí i přemožitel Nadala

Tři velmi zajímavá jména tenisového žebříčku se představí na dalším ročníku tenisového turnaje Svijany open 2013. Tentokrát už hraného jako challenger ATP. Díky tomu vzrostla dotace na 30 tisíc euro, do města dorazí i Davis cup a finále bude v televizi.

"Máme tady tři hvězdy a jsme rádi," řekl na tenisportal.cz Martin Vašák, ředitel premiérového ročníku challengeru v Liberci. Jedničkou turnaje bude Argentinec Federico Delbonis, 65. hráč světového žebříčku, který před týdnem na turnaji v Hamburku porazil Rogera Federera.

Jako dvojka se představí česká naděje Jiří Veselý, který se ještě v juniorském věku probojoval do elitní stovky žebříčku a aktuálně je 98. A třetím zajímavým hráčem je Steve Darcis z Belgie, který je sice teď až 134., ale už byl 44. a na letošním Wimbledonu vyřadil Rafaela Nadala.

Svijany open se loni hrál jako podnik série Futures. "Loni se nám turnaj povedl, měli jsme dobrý ohlasy, tak jsme si řekli, že to zvětšíme a dáme šanci českým hráčům nasbírat lepší body do žebříčku," dodal Vašák.

Z domácích tenistů mají jistou hlavní soutěž i Jan Mertl a Dušan Lojda a další čtyři díky divokým kartám. Přijet by měli také Blaz Kavčič ze Slovinska, Španělé Ruben Ramirez Hidalgo a Pere Riba nebo Björn Phau z Německa. Dále třeba vítěz letošního challengeru na pražské Štvanici Ukrajinec Olexandr Nedovjesov a Rumun Viktor Crivoi.

Turnaj se hraje hlavní soutěží od pondělí 29.7. do neděle 4.8. v areálu LTK Liberec U Jezírka , kdy se před kamerami České televize odehraje finále. V sobotu a v neděli bude v areálu vystavena také trofej Davis Cupu a Fed Cupu.

Autoři

Štítky Liberec, tenis, nadal, federer, Rafael Nadal, Davis Cup, Asociace profesionálních tenistů, Svijany, Roger Federer, Federico Delbonis, Jiří Veselý, Wimbledon, Steve Darcis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na  challengeru v Liberci se představí i přemožitel Nadala  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.