Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nejtvrdší hasiče prověřilo například 183 schodů v plné polní

Nejtvrdší hasič přežívá neboli Toughest Firefighter Alive. Nejtěžší hasičská soutěž prověřila ve středu devět desítek hasičů z celé republiky na Andrlově Chlumu v Ústí nad Orlicí. Z Libereckého kraje vyrazila šestice odvážných, která mezi týmy vybojovala jedenácté místo absolutně.

„Závod byl skutečně těžký, navíc celý den pršelo, a tak některé překážky byly až zákeřné. Zvláště pak překonání mokré třímetrové bariéry bylo pro mnohé oříškem,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Liberecký kraj v soutěži reprezentovala šestice Jan Semerádt, Martin Kvintus, Jiří Došlík, Jiří Košek, Aleš Zeman, Zdeněk Vrána.

Pro všechny závodníky začínala soutěž během s požárními hadicemi. Po doběhu musel každý dvě hadice smotat a uložit do boxu. Ty nejtěžší disciplíny si hasiči vychutnali později. Přpraveno bylo třeba 80 úderů osmikilovým kladivem, pronesení dvacetikilogramového barelu sníženým tunelem oběma směry a nebo transport osmdesátikilové figuríny a poté překonání třímetrové bariéry. Disciplín však bylo mnohem více.

Pomyslnou třešničkou na dortu byl výběh do posledního dvanáctého patra rozhledny Andrlův Chlum. Bezmála dvě stovky schodů v „plné polní“ čekalo na všechny hasiče.

Soutěž o nejtvrdšího hasiče

Sobota, 21. září 2013, 20:10

Toughest Firefighter Alive
Toughest Firefighter Alive

Štítky soutěž, Liberecký kraj, Andrlův chlum, Ústí nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejtvrdší hasiče prověřilo například 183 schodů v plné polní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.