Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nevěřte fámám. Doprovodný program Jizerské 50 se neruší

Navzdory fámám, které se Libercem šíří, doprovodný program Jizerské 50 pořadatelé neruší. V sobotu proběhne na libereckém náměstí Dr. E. Beneše plánovaný SkiFest s koncertem kapely MIG 21. Kapela v čele s frontmanem Jiřím Macháčkem vystoupí v sedm hodin večer.

„I když Jizerskou 50 zrušíme, velká část nákladů už je vynaložena. Proto jsme se rozhodli, že alespoň základní zázemí ponecháme a pro zájemce bude připraven náhradní program,“ doplnil tajemník Skiklubu a ředitel závodu Martin Koucký s tím, že na celý den je připraven kulturní a sportovní program.

A protože je Jizerská 50 především vzpomínkou na partu horolezců z Expedice Peru, rozhodli se pořadatelé v neděli uctít památku na bedřichovském stadionu u pamatníků Expedice Peru 70. Zároveň zavzpomínají na loni tragicky zesnulého uznáváného horolezce Zdeňka Hrubého.

Podle informací od účastníků pietního aktu, který proběhne v neděli 12. ledna v 9 hodin, vyrazí část závodníků na trať Jizerské 50, a to buď pěšky, na běžkách nebo na kole.

„Budu ráda, když se nás sejde co nejvíce. Přírodě neporučíme, ale užít si krásnou trať a možná i trochu recese stojí za to bez ohledu na množství sněhu. Jak kdo chce zdolat padesátikilometrovou trať, je jeho volba. Doporučuji starší lyže, protože v horních partiích je pořád sněhu relativně dostatek, vytáté úseky prostě poběžíme, případně půjdeme pěšky,“ popsala náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová. Na startu „závodu - nezávodu“  však bude i řada lyžařských veteránů v čele s Láďou Míkou, bývalých závodníků i amatérů.

Že je třeba nedělní originální akci brát trochu s humorem, se pozná i podle doporučeného popěvku, který složil jeden z bývalých medailistů Jizerské 50 a který si mohou účastníci neoficiálního závodu pobrukovat v průběhu dne:

„Vem si číslo z pajdy a obejdi si horské chajdy,
ujdi libovolný úsek 50tky na kole či pěšky, určitě použiješ i běžky!
Šámalka, Jizerka, Smědava a Hřebínek - budeš plný vzpomínek,
na číslo  dostaneš na trase i čaj – tak si s tratí prostě hraj!“

Štítky Jizerská padesátka, Mig 21, Jiří Macháček, Liberec, Zdeněk Hrubý, Zuzana Kocumová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevěřte fámám. Doprovodný program Jizerské 50 se neruší  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.