Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

RunTour v Liberci rozhodovaly kopce, běželo 780 běžců

Krásné slunečné počasí, útulné zázemí v Lidových sadech u ZOO, příjemná závodní atmosféra, bohatý doprovodný program, téměř osm stovek běžců všeho věku a trať plná náročných úseků a kopců. Čtvrtý závod běžeckého seriálu Česká pojišťovna Mizuno RunTour v Liberci se povedl na výbornou.

Liberecká RunTour vyhráli staronoví vítězové. Mezi desítkařemi uspěl při svém druhém startu v seriálu znovu Vít Pavlišta. Na delší trati mu nikdo nestačil. „Znám místní trať jako své boty, pocházím odsud,“ vysvětlil v cíli vítězný běžec. „Vím přesně, kde jaké stoupání končí, kde je to míň či víc náročné,“ dodal Pavlišta. S časem 33:35 minut utekl druhému Lukáši Olejníkovi o minutu a 36 vteřin.

Podobně spokojená mohla být i Lucie Sekanová. Ta se sice na desetikilometrové trati celý první okruh přetahovala o vítězství s Květou Peckovou, ale pak přišel rozhodující trhák. „Udělala jsem pár rychlík temp na začátku stoupání a najednou jsem běžela sama. Do cíle už jsem Květu k sobě nepustila,“ těšilo Sekanovou. Ta zatím uspěla rovněž při každém startu na RunTour. Shodou okolností vždy porazila v cíli Peckovou, která je jinak suverénkou seriálu. „Už když jsem viděla Lucku na startovní listině, tušila jsem, že to dopadne zase takhle,“ brala stříbrnou pozici Pecková s úsměvem.

Na pětce obhájil vítězství z posledního závodu v Hradci Králové Lukáš Fiala. Běžec, který před rokem ukončil atletickou kariéru, si užívá vítězný návrat k běhu. „Když jsem běžel poprvé RunTour v Hradci, nevěděl jsem, co mě čeká. Do Liberce už jsem jel s většími ambicemi a jsem rád, že jsem zase uspěl,“ říkal v cíli Fiala, který vyhrál až v dramatickém finiši, čtyři vteřiny před Michalem Suchým.

Ženský závod na 5 kilometrů vyhrála Radka Hanzlová, ta se jako jediná žena dostala pod hranici dvaceti minut. S časem 19:40 minut utekla druhé Báře Placatkové o minutu a jedenačtyřicet vteřin. „Těžká trať, ale bavila mě. Mám ráda závody, které umí být náročné, a do cíle nikdy nevíte, co přesně přijde,“ vysvětlila teprve devatenáctiletá běžkyně z Jičína.

Kromě dospělých závodů, které doběhlo do cíle 634 závodníků, se v libereckých Lidových sadech uskutečnily i dětské běhy. Ty měly téměř 150 účastníků a znovu ukázaly, jak spontánně si malí běžci dokážou podobné závody užívat. Necelých 800 běžců, kteří se v Liberci na RunTour představili, si následně mohli užívat bohatý doprovodný program, koncert kapely 4DOGS, autogramiádu olympijského vítěze Davida Svobody či medailisty z mistrovství světa v klasickém lyžování Dušana Kožíška.
V průběhu závodního dne probíhalo Kreativní tejpování FYZIOkliniky namožených částí těl běžců, diagnostika došlapu Mizuno nebo tombola o hodnotné ceny.

Více informací na www.run-tour.cz.

RunTour v Liberci běželo skoro 800 běžců

Neděle, 21. července 2013, 09:24

RunTour Liberec
RunTour Liberec

Štítky Liberec, RunTour, Generali Česká pojišťovna, Lucie Sekanová, Vít Pavlišta, kopec, Hradec Králové, David Svoboda, Dušan Kožíšek, Michal Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RunTour v Liberci rozhodovaly kopce, běželo 780 běžců  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.