Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slovan se dozví pohárového soupeře. Koho dostane?

Po roce se fanoušci Slovanu opět těší na pohárový los. Loni to sice bylo o Ligu mistrů, ale nevadí. Tep se zvyšuje, všichni si vybírají přijatelného protivníka. Asi nikdo nechce na východ, tam byl Slovan loni a málem to nedopadlo.

 

Co je ale zajímavé, je fakt, že Slovanu Evropská liga spadla do klína trošku nečekaně, díky úžasné jarní jízdě. Vedení klubu má teď zamotanou hlavu, protože nejsou peníze na posily. Klub totiž kvůli novému loterijnímu zákonu opustil hlavní partner Fortuna a podle sportovního ředitele klubu Jana Nezmara jde o asi 15 milionů ročně. A to už je pěkný balík.

Nezbývá, než se semknout a hrát jako o život, možná ukázat škarohlídům, jaký že to má Slovan tým. Druhé předkolo by mohlo být hratelné, od třetího už Slovan s největší pravděpodobností nasazený nebude a dostal by tak těžší soupeře. O to větší motivace. „Věřím, že tenhle tým má i na to poprat se velmi intenzivně o postup do základní skupiny Evropské ligy,“ prohlásil Nezmar pro klubový web.

Pokud jde o možného soupeře Liberce v druhém předkole, výběr je veliký a Liberečtí mohou narazit na nenasazený tým z prvního předkola.

Možní soupeři pro Slovan:

Astra Giurgu (Rumunsko), KR Reykjavík a Breidablik (Island), Dudelange a Differdange (Lucembursko), Senica a Trenčín (Slovensko), Inter Turku, TPS Turku a Honka Espoo (Finsko), Gliwice (Polsko), Häcken a Gefle (Švédsko), Hibernian a St. Johnstone (Skotsko), Dacia Kišiněv (Moldávie), Levadia Tallinn a Flora Tallinn (Estonsko), Lokomotiv Záhřeb (Chorvatsko), Linfield Belfast (Sev. Irsko), Honvéd Budapešť (Maďarsko), Olimpija Ljublaň (Slovinsko), Strömsgodset a Hodd (oba Norsko), FC Valetta (Malta), Metalurgs Liepaja a Skonto Riga (oba Lotyšsko), Pjunik Jerevan (Arménie), Mostar a Široki Brijeg (oba Bosna), Inter Baku a Lenkoran (oba Ázerbajdžán), Dila Gori (Gruzie), Marijampole (Litva), Vaduz (Lichtenštensko), Jagodina (Srbsko), Tórshavn (Faerské ostrovy), Rudar Pljevlja (Černá Hora), Derry City (Irsko), Stara Zagora (Bulharsko).

Asi nikdo si nepřeje daleké východní soupeře. Pjunik Jerevan z Arménie, dva soupeři z Ázerbajdžánu, z toho panují po loňské Karagandě obavy.

První zápas se hraje ve čtvrtek 18. července a Slovan začne jako nasazený venku. Odveta je na programu U Nisy o týden později 25. července.

Jakého soupeře si přejete vy?

Celkem hlasovalo46 čtenářů

Autoři

Štítky slovan, liga, pohár, losování, Liga mistrů UEFA, Jan Nezmar, Ázerbájdžán, Arménie, Irsko, Tallinn, Jerevan, Dacia, Knattspyrnufélag Reykjavíkur, Honvéd Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se dozví pohárového soupeře. Koho dostane?  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.