Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Na trať závodů do vrchu na Ještědu vyrazilo 131 soutěžních speciálů

Klikaté silnice z Horního Hanychova pod Výpřež se po roce opět proměnily v závodní trať. Po loňské úspěšné premiéře na nové trati směrem od města pod vrchol Ještědu se letošní Hostr Prix Liberec 2017 v závodech do vrchu konala na stejné trati. Vedle jezdců bodujících v EDDA Cupu závodili na Ještědu i jezdci Mistrovství ČR a České trofeje.

Motorističtí nadšenci se podél tříkilometrové trati nemohli nudit. Na startu se objevilo dohromady 131 závodníků i nejrychlejší závodní stroje, sportovní prototypy a formule. Na sever Čech tak dorazili například Tomáš Vavřinec Mitsubishi Lancerem Evo IX , Marek Rybníček s Fordem Fiesta WRC EVO, Martin Vondrák s Tatuusem NT07 Honda a další borci. 

Velkou pozornost poutal samozřejmě souboj ve třídě nejsilnějších závodních automobilů, kde se na startu objevil Tomáš Košek a s Tomášem Kučerou se do sebe pustili od prvního metru tratě. V sobotu byl úspěšnější Košek, v neděli vrátil úder Kučera. I v nejsilnějších produkčních autech si vítězství rozdělili Lev a vrchařská legenda Hák. Vítězstvím ve třídě a celkovým umístěním v sobotu si upevnil vedení v průběžné absolutní klasifikaci Miroslav Černý.

Když vystupoval na nejvyšší bod stupňů vítězů Pavel Maier, který vyhrál třídu historiků do 1600 ccm, dostalo se mu asi největších ovací, ne proto, že by ostatní přáli porážku jeho soupeřům, ale jako ocenění výkonu, který musel podat. Konečně bez starostí s trucující technikou absolvoval závod Eduard Patera, který s VW Scirocco dvakrát vyhrál.

Hostr Prix Liberec tak opět potvrdila, že právem patří do vrchařského kalendáře a díky práci celého pořadatelského týmu v čele s Petrem Strnadem, hlavním iniciátorem závodu, vše proběhlo na jedničku. Ten sám vyrazil v sobotu i neděli na soutěžní trať. V České trofeji dosáhl na třetí a druhé místo, v EDDA Cupu na třetí a osmé místo.

Štítky závody do vrchu, Hostr Prix Liberec, Petr Strnad, Ještěd, Česko, Liberec, Tomáš Kučera, Formule 1, Honda, Mitsubishi Lancer Evolution, Ford Fiesta WRC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na trať závodů do vrchu na Ještědu vyrazilo 131 soutěžních speciálů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.