Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rally Bohemia zná trasu. Po letech se vrací do Liberce, zavítá na Ještěd

Letošní ročník Rally Bohemia zavítá i do Libereckého kraje. A půjde o hodně divácky atraktivní program. Jezdce totiž čeká opakovaný průjezd přes Výpřež na Ještědu a také super erzety na autodromu v Sosnové. Rally se koná na konci června.

Centrum závodu je klasicky v Mladé Boleslavi, odsud vyrazí na sobotní start závodu. Ten je nový, začne se u Muzea Škoda Auto.

Ze středních Čech se Bohemia přesune přes Železnobrodsko a Hodkovicko až do Liberce.

Pod Ještěd se rally vrátí po mnoha letech. „Na závodníky i diváky bude čekat velká premiéra v podobě zcela nové rychlostní zkoušky Ještěd, která povede přímo přes sedlo této přírodní dominanty Libereckého kraje,“ říká mluvčí závodu Aleš Holakovský.

Po prvním zdolání Ještědu bude na soutěžní posádky i jejich automobily čekat servisní přestávka na letišti v Hoškovicích a po ní se vydají na opakované průjezdy úseků Chloudov, Radostín i Ještěd. Z Ještědu ale tentokrát nezamíří do servisu, ale budou je ještě čekat hned dvě divácké super-RZ na Autodromu Sosnová u České lípy.

„Na sosnovský autodrom zavítá Rally Bohemia po dlouhých pěti letech, a poprvé zde budou k vidění hned dvě přehledné rychlostní zkoušky v rozmezí necelých patnácti minut,“ dodal mluvčí.

Nedělní program už se pak pojede výhradně na Mladoboleslavsku.

Autoři | Foto Rally Bohemia

Štítky Rally Bohemia, rally, Liberec, Ještěd, rallye, autodrom, Rallye Bohemia, Liberecký kraj, ŠKODA AUTO a.s., Středočeský kraj, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rally Bohemia zná trasu. Po letech se vrací do Liberce, zavítá na Ještěd  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.