Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letošní Bohemka? Velká premiéra i derniéra

Po páteční uzávěrce přihlášek mají pořadatelé legendární Rally Bohemia jasno v tom, kdo se postaví na start jubilejního čtyřicátého ročníku. Nejspíš ani letos Bohemka nezklame, když se ponese v duchu velké derniéry a naopak jedné premiéry. Pořadatelé počítají se startem více než deseti vozů S2000.

"Na letošní Rally Bohemia budeme mít šanci vidět kompletní domácí špičku, kterou rozšíří Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem ve Škodě Fabia S2000, průběžně vedoucí posádka Mistrovství Evropy v Rally ERC," popsal mluvčí soutěže Petr Eliáš a doplnil: "Jsme rádi, že Rally Bohemia si jako jeden z rozlučkových podniků vybral Roman Kresta, který chce po této sezoně ukončit aktivní kariéru jezdce rally. V České premiéře se na Rally Bohemia představí vůz Ford Fiesta nové kategorie R5 s posádkou Sýkora - Škardová. Z Dánska dorazí Simon Vallentin Hansen s Peugeotem 206 S1600 a Esben Hagelund s Peugeotem 207 S2000. Celkem by na Rally Bohemia mělo odstartovat 13 vozů té nejvyšší kategorie S2000."

Letošní sezonu provází asi největší bezpečností opatření, která česká rally pamatuje. Pořadatelé Rally Bohemia se rozhodli i letos v několika místech snížit rychlost bezpečnostními retardéry, a to třeba v blízkosti diváckých míst. Tragická loňská sezona však nijak nepromluvila do formátu letošního ročníku. 

"Formát trati zůstává stejný jako v předchozích letech, tedy dvě etapy, kdy první začíná v pátek večer diváckou RZ v Mladé Boleslavi a končí v sobotu večer Autodrom Parallel Show v Sosnové u České Lípy. V neděli se bude závodit ve druhé etapě na nové rychlostní zkoušce s názvem Pohoř u Turnova," dodal závěrem mluvčí soutěže.

Štítky liberec, rally, bohemia, kresta, premiéra, Rallye Bohemia, rallye, Jan Kopecký, Petr Eliáš, Evropa, Roman Kresta, Dánsko, Škoda Fabia, Ford Fiesta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Bohemka? Velká premiéra i derniéra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.