Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Modřicko-jablonecké duo vyráží upevnit vedení do Krušných hor

Českomoravský pohár v rallye o nadcházejícím víkendu zavítá do Krušných hor. Na startu soutěže nebude ani tentokrát chybět vedoucí posádka třídy A5 modřický Jan Vonka navigovaný jablonečanem Tomášem Pfajfrem. Se svým BMW M3 by rádi upevnili svůj náskok v čele před Polákem Bisem, který na předchozí soutěži chyběl.

„Jsme v dobré náladě po Radouni a rádi bychom opět předvedli stejný výkon. Rychlostní zkoušky na krušnohorské soutěži jsou pro nás nové, to ostatně asi pro všechny posádky. Nevíme, do čeho jdeme, ale budeme se snažit. Přeci jen rozdíl mezi námi a druhým Pawlem Bisem po Radouni činí pouhých 50 bodů. Třetí Milda Kutílek už ztrácí 170 bodů,“ shrnul před stratem spolujezdec. Auto je podle něho připravené podobně jako na předchozí závod. „Po Radouni ani nebylo potřeba dělat nějaké razantní změny,“ dodal.

Cesta k uspořádání soutěže nebyla pro pořadatele jednoduchá. Po loňském nešťastném tragickém ročníku se pořadatelé z litoměřického VTR v lázeňském městě na severu Čech dozvěděli, že nejsou vítáni a tak se pro pátý podnik Českomoravského poháru rallye hledala nová lokalita. Nalezena byla nedaleko, ve zhruba 20 kilometrů vzdušnou čarou vzdáleném Litvínově a jeho okolí a soutěž se uskuteční v původním termínu.

Servisní zóna i veškeré zázemí soutěže bude umístěno v areálu bývalého ČSAD v litvínovské Nádražní ulici. Odtud se posádky vydají do hor nad městem, kde na ně budou čekat dvě rychlostní zkoušky. Ty jsou zcela nové, žádná rallye se na nich nikdy nejela. Jsou kompletně na asfaltovém povrchu, velice technické a ze zhruba 80 procent vedou do kopce. Délka měřených úseků je 8,5 a 8,9 kilometru. Obě se pojedou třikrát a celková měřená kilometráž soutěže tak dosáhne čísla 52,2 kilometru.

Štítky soutěž, Krušné hory, rallye, Jan Vonka, BMW M3, Radouň, ČSAD, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modřicko-jablonecké duo vyráží upevnit vedení do Krušných hor  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.