Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První etapu Bohemky nečekaně jednoduše ovládl Václav Pech

První etapa Rally Bohemia nejlépe vyšla posádce Václav Pech jun. – Petr Uhel s vozem Mini. Zkušená dvojice najela na druhého Jana Kopeckého navigovaného Pavlem Dreslerem necelých dvacet sekund. Na třetím místě se po prvním dni usadil italský host Umberto Scandola navigovaný Guidem D'Amore.

"S aktuálním výsledkem jsme naprosto spokojeni. Nečekali jsme to. Dnešní den byl velmi těžký na projetí všech RZ bez jezdecké chyby. Náskok jsme ale až překvapivě dobře tvořili po dost velkých skocích," řekl po první etapě lídr Václav Pech.

Úvodní rychlostní zkouška Rally Bohemia v Mladé Boleslavi nabídla divákům atraktivní podívanou na soudobé i historické vozy v městském prostředí a zápolení soutěžních posádek sledovalo podél tratě několik tisíc diváků. Soutěž dále pokračovala klasickými rychlostními zkouškami na Mladoboleslavsku, které odpoledne postihla silná průtrž mračen. Na rychlostních zkouškách Lobeč a Vinec tak bylo místy stále ještě hodně mokro a z krajnic se vytahalo bláto, které dělalo povrch rychlostní zkoušky velmi kluzkým.

S těmito složitými podmínkami na trati se nejlépe vypořádala posádka EuroOil – invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel s vozem Mini, která zvítězila ve třech z pěti měřených úseků, a v cíli první etapy Rally Bohemia je od nejbližších pronásledovatelů dělí velmi slušný náskok 18 vteřin. Druhé místo patří Škodě Fabia Super 2000 posádky Jan Kopecký – Pavel Dresler, které se prozatím nepodařilo Pechův nástup zachytit. Třetí místo v absolutní klasifikaci zaujímají skvěle jedoucí Italové Umberto Scandola s Guido D’Amore také se Škodou, které od Kopeckého Fabie dělí 27,2 vteřiny.

"Jsme šťastní. Dnes jsme nabrali velké množství zkušeností, ale zítra je jiný den. Rychlostní zkoušky ve druhé etapě jsou velmi technické a trochu připomínají Itálii, takže čekáme a těšíme se na zítra," dodal itaský pilot Umberto Scandola.

Mistrovství České republiky v rally historických automobilů po první etapě patří suverénnímu Jiřímu Kalistovi s Michalem Šofrem a Subaru Legacy RS. Ti před svými nejbližšími soupeři Petráškem a Kotálem s Opelem Ascona B vedou o více než 5 minut. Třetí místo v MČR HA zaujímají Pavel Karlík s Martinem Fabiánem s Ladou VFTS, kteří na Petráška ztrácejí 17,4 vteřiny.

Štítky Václav Pech, Rallye Bohemia, Jan Kopecký, Umberto Scandola, Mini, Škoda Fabia, ŠKODA AUTO a.s., Lada VFTS, Mladá Boleslav, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První etapu Bohemky nečekaně jednoduše ovládl Václav Pech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.