Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zvrat ve výsledcích Rally Bohemia. Pech utrhl kolo

Úvod druhé etapy Rally Bohemia přinesl velké zvraty ve výsledcích napříč všemi třídami. Už ve druhé rychlostní zkoušce sobotní etapy totiž chybovala doposud vedoucí posádka soutěže Václav Pech – Petr Uhel. Jejich MINI John Cooper Works opustilo silnici a při návratu zpět na cestu o velký balvan vylomilo zadní kolo.

I přes minimální škody na vozidle byla posádka nucena z velmi dobře rozjeté soutěže odstoupit. Do vedení se tak zcela pochopitelně dostala domácí posádka Škody Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia Super 2000. Ti mají aktuálně 35,8 vteřiny náskok na Italy Scandolu se spolujezdcem D’Amore, také jedoucí se Škodou Fabia Super 2000.

„První RZ nám vyšla dobře, byli jsme rychlejší než Vašek, ale ne o tolik a možná, že jsme jej znervóznili a Vašek pak udělal chybu. Nevím, co se stalo, viděl jsem jen stopy na blátě do takových malých stroků, ale nikde jsem jej neviděl. Trochu jsme zvolnili, ale soutěž je ještě hodně dlouhá," řekl vedoucí Jan Kopecký po osmé rychostní zkoušce.

Průběžný výsledek si pochavloval také Umberto Scandola: „Všechno je velmi dobré, jsme spokojení s naší pozicí. Podařilo se nám velmi dobře nastavit auto na zdejší asfalt, nevypadá to, že bychom chtěli měnit nastavení.“

Třetí místo patří Fordu Fiesta R5 s posádkou Roman Odložilík – Martin Tureček. Z bojů o pódiové umístění a i z celé soutěže bohužel vypadla i další favorizovaná posádka Miroslav Jakeš – Jaroslav Novák s Citroënem DS3 R5, kteří havarovali, a jejich vůz zůstal zaklíněný v lesním porostu. Posádka při tomto incidentu naštěstí neutrpěla zranění.

Bohužel z důvodu technické závady na jejich Subaru Legacy RS musela soutěž opustit i další průběžně vedoucí posádka Jiří Kalista – Michal Šofr. Do vedení MČR HA se tedy dostal Jiří Petrášek s Jakubem Kotálem a Opelem Ascona B. Druhé místo mezi historiky patří Pavlu Karlíkovi s Martinem Fabiánem s Ladou VFTS a na třetím místě v této skupině jsou aktuálně Martin Knížek s Petrem Šimůnkem se Škodou Favorit 136 L.

Štítky Václav Pech, Rallye Bohemia, soutěž, John Cooper, Jan Kopecký, Škoda Fabia, Super 2000, Škoda Motorsport, Lada VFTS, Umberto Scandola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvrat ve výsledcích Rally Bohemia. Pech utrhl kolo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.