Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalisty Liberce posílí blokař Holubec, v cizině hrál 11 let

Volejbalisty Dukly Liberec posílil kapitán reprezentace, blokař Aleš Holubec, který se do české extraligy vrátí po jedenácti letech v zahraničí. Posledních sedm let strávil ve francouzském klubu Nantes. S Libercem, jenž po neúspěšné obhajobě titulu získal bronzové medaile, se dohodl na tříleté smlouvě.

"Líbila se mi smlouva na tři roky a hlavně fakt, že jsem kromě toho, že budu ještě hrát, chtěl dělat zároveň v týmu i kondičního trenéra stejně jako posledních sedm let ve Francii. Na téhle podmínce jsme se v Dukle bez potíží dohodli. Navíc mě to s rodinou tak nějak táhlo do horského prostředí, protože pocházím z Vrchlabí," řekl třiatřicetiletý Holubec MfDnes.

Holubec před odchodem do ciziny hrál za Opavu, Odolenu Vodu či později Kladno, s nímž získal titul. Mistrem se stal i v Belgii s Maaseikem a také ve Francii s Tours v roce 2010. Pak zakotvil na dlouhou dobu v Nantes. "U Aleše se podle mě spojuje to, že je výborným blokařem i výborným útočníkem navíc s přidanou hodnotou velmi dobrého servisu. To není u středových hráčů vždycky pravidlo. Navíc je to výborný kluk do kolektivu," řekl o nové posile ředitel libereckého klubu Pavel Šimoníček.

V týmu kouče Michala Nekoly zůstali blokaři Staněk, Leikep i Veselý, jehož však čeká další operace kolena, pokračují také smečaři Kriško, Správka i Galabov, nahrávači Janouch a Piskáček a libero Kopáček. Odešli univerzál Kramar a polský smečař Stolc. Zda v klubu zůstane další Polák, univerzál Patucha, není zatím jasné. Novým hráčem je junior Indra z Velkého Meziříčí hrající na diagonálním postu.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky Liberec, Aleš Holubec, Nantes, Extraliga ledního hokeje, Dukla Liberec, volejbalista, Francie, Aero Odolena Voda, Volleyball.cz Kladno, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisty Liberce posílí blokař Holubec, v cizině hrál 11 let  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.