Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Poslední zápas sezony je vítězný. Liberecká Dukla vybojovala bronz

Zklamání z prohraného semifinále je alespoň částečně zapomenuto, Dukla Liberec v posledním zápase sezony zvítězila a bere bronzové medaile. Zvládla těžký zápas na palubovce Českých Budějovic v další napínavé pětisetové bitvě.

Do prvního technického času druhé sady zavelel ukázkovým útokem z pipu Petr Michálek (8:5). Důrazný dvojblok Todua/Palgut se zasloužil o náskok 15:10.  Honza Štokr poslal útok přes anténu a rázem to bylo 20:16. V koncovce byl opět vidět Galabov, na straně opačné Filip Křesťan a Radek Mach.  V závěru vystřídal Nekola Janoucha a přišel Srb. Čtyřiadvacítku připsal Michálek a pětadvacítku Křesťan. Bylo srovnáno na 1:1.  

Ve třetí sadě bodoval Jan Štokr, Liberec už vedl 9:6, když René Dvořák požádal o oddechový čas. Poté přišel na hřiště nahrávač Filip Kupilík, jenž střídal Filipa Palguta. Liberec vedl 19:15 a místo Štokra přišel Indra, jenž se zviditelnil dvěma body ze servisu. Výborně hrál i Jan Galabov a koncovka patřila Dukle. Jakub Janouch bodoval na druhou přes, poslední bod patřil Správkovi. 

Čtvrtý set zdobil servis a důrazný útok.  Tahaný míč kapitána Aleše Správky posunul skóre na 18:14 pro Jihostroj. Místo Štokra přišel na servis Indra, ale mířil do zámezí, a tak se vrátil Štokr. Vystřídal i Jihostroj, místo Toduy přišel na servis Ondrovič a to už domácí vedli 23:20. Setbol pro domácí napsal kapitán Radek Mach útokem středem sítě a Filip Křesťan ho vzápětí proměnil v pětadvacátý bod. O bronzových medailích tak rozhodovala pátá sada. 

Úvodem zkrácené sady si Dukla vytvořila tříbodový náskok. Liberec výborně podával. Srávka připsal Dukle devátý bod a Jihostroj měl o pět bodů méně. Bodově táhl Duklu Honza Štokr. Liberecký tým zvítězil 15:5.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Dukla Liberec  2:3 (22:25, 25:19, 19:25, 25:21, 5:15)

Autoři | Foto Dukla Liberec

Štítky Dukla Liberec, volejbal, bronz, bronzová medaile, České Budějovice, Jan Štokr, Filip Křesťan, Jihostroj, Liberec, Petr Michálek, Jan Galabov, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední zápas sezony je vítězný. Liberecká Dukla vybojovala bronz  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.