Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kapitán reprezentace Janouch opouští Duklu. Blokař Staněk ukončil kariéru

Těsně po získání bronzových medailí oznámila volejbalová Dukla Liberec první změny v kádru. A jsou dost výrazné. Odchází kapitán reprezentace a nahrávač Jakub Janouch, kterého zlákalo zahraniční angažmá, podepsal dvouletý kontrakt ve Friedrichshafenu, nejúspěšnějším klubu bundesligy. Ve 43 letech ukončila kariéru ikona klubu – blokař Lubomír Staněk.

„Odchází se mi těžce, protože jsem v Dukle získal spoustu medailí a byla tady super parta, ale tohle je milník. Taková nabídka se neodmítá. Strašně se těším a doufám, že tam navážu na úspěchy z Dukly," řekl ČTK Jakub Janouch.

Sedmadvacetiletý hráč přišel do Dukly ze Zlína v roce 2013 a o dva roky později jí pomohl k návratu na extraligový trůn po 12 letech. Rok poté Liberec titul obhájil a s Janouchem na nahrávce získal třikrát i Český pohár a zahrál si Final Four Evropské ligy. Tuto sezonu extraligy svěřenci Michala Nekoly zakončili ziskem bronzové medaile.

„Vyhráli jsme titul, o rok později přidali double, zahrál jsem si Ligu mistrů proti mančaftům evropské extratřídy. Až se odsud odstěhuju, ucítím asi trochu stesk, ale život jde dál a mám před sebou nové výzvy," řekl Janouch.

Dukla už ohlásila i další odchody. Kariéru ukončil Lubomír Staněk, dlouholetý blokař týmu. V klubu ale zůstane, bude působit jako trenér mládeže.

A odchází také smečař Jan Galabov, který přestupuje do francouzského Nice.

Autoři | Foto VK Dukla Liberec | Zdroj ČTK

Štítky Jakub Janouch, Lubomír Staněk, Dukla Liberec, volejbal, kariéra, reprezentace, Friedrichshafen, Liga mistrů UEFA, Michal Nekola, Jan Galabov, Zlín, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapitán reprezentace Janouch opouští Duklu. Blokař Staněk ukončil kariéru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.