Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Češky porazily Estonky, oslavují první výhru v kvalifikaci

Dnešní zápas ve volejbale přinesl Češkám mnoho radosti. V Jablonci si ve třech setech vybojovaly výhru. Připsaly si tak první vítězství v kvalifikačních soubojích Mistrovství Evropy.

České volejbalistky ve třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy porazily v Jablonci nad Nisou hladce Estonsko 3:0 po setech 25:23, 25:12 a 25:19. První výhra po předchozích těsných porážkách 2:3 se Švédskem a ve Finsku je vynesla na druhé místo v tabulce skupiny E. První je s dvoubodovým náskokem Finsko, které dnes zdolalo Švédsko 3:1.

„Situace nás semkla. Hráli jsme disciplinovaně. Ač nám možná někdo nevěřil, tak jsme dnes potvrdili, že hrát volejbal umíme. Toto vítězství nás musí nakopnout do dalších zápasů,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi trenér Zdeněk Pommer, který do základní sestavu poslal nahrávačku Šmídovou místo Valkové.

„Chtěl jsem něco změnit. Šmídová podávala dobré výkony, dostala proto prostor. Dnes to zvládla velmi dobře,“ dodal. Estonky byly vyrovnaným soupeřem jen v úvodním setu. Výkon českých volejbalistek provázely v této fázi utkání drobné výkyvy. Odrážely se ve zbytečných chybách, kterými napomohly soupeřkám několikrát po získání až čtyřbodového náskoku srovnat krok.

V závěru úvodního setu stačily ještě houževnaté Estonky za stavu 24:20 odvrátit tři setboly, obrat se jim ale nepodařil. Vydařená koncovka prvního setu české hráčky psychicky povzbudila. Zbavily se křečovitosti a dostaly se do herní pohody. Rychle získaly při podání Šmídové komfortní náskok 8:0 a zcela ovládly hru.

Soupeřky dostávaly pod tlak důrazným podáním, pestřejším útokem a také přesnější obranou na síti. Estonský trenér se snažil zastavit narůstající rozdíl ve skóre častými střídáními, ale marně. Také ve třetím setu si udržovaly české volejbalistky zásluhou herní převahy bezpečný náskok. Estonky se ještě vzchopily na chvíli v závěru zápasu, ale stačily už jen korigovat výsledek.

Trenér Pommer sáhl v průběhu zápasu pouze k jedné změně, kdy na místě libera nastoupila za Dostálovou na chvíli Chevalierová. Zbytek základní sestavy neměnil. V českém týmu se nejvíce dařilo Orvošové s 12 body, o jeden bod méně si připsaly Havelková s Mlejnkovou. V sobotu čeká české reprezentantky odveta s Estonskem v Tallinnu. Zbytek kvalifikace se odehraje v lednu. Na evropský šampionát postoupí ze čtyřčlenné skupiny dva celky. „Jsme po dnešní výhře zpět ve hře. Budeme to chtít nyní potvrdit v odvetě v Estonsku. Dnes jsme získali respekt našich soupeřek,“ uvedl Pommer.

Volejbal Česky vs. Estonky

Středa, 22. srpna 2018, 21:14

Volejbal Česky vs. Estonky
Volejbal Česky vs. Estonky

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky volejbal, Estonsko, Česko, reprezentace, zápas, sportovní kvalifikace, Jablonec nad Nisou, volejbalista, Finsko, Švédsko, Evropa, Česká televize, Tallinn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Češky porazily Estonky, oslavují první výhru v kvalifikaci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.