Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalové finále se po výhře Dukly 3:2 rozhodne až v neděli

Volejbalisté Dukly Liberec nedopřáli ve své hale hráčům Jihostroje mistrovské oslavy a po vítězství 3:2 si vynutili rozhodující páté finále. Poslední zápas série se uskuteční v neděli v Českých Budějovicích od 18:00. Jihočeši dnes byli desátému titulu hodně blízko, ale Dukla průběh zlomila bodovou sérií ve čtvrtém setu při servisu polského smečaře Bartosze Pietruczuka.

Ve finále zatím vždy vítězí domácí tým a Dukla neporazitelnost ve své hale, dnes zcela napěchované 2700 diváky, opět uhájila až v pěti setech. Českobudějovičtí hráči naopak doma vyhráli dvakrát 3:0.

„Zase jsme uhájili domácí halu. Teď nezbývá než vyhrát v Budějovicích. Bude to strašně těžké a musíme vsadit na servis, ten rozhoduje," řekl trenér liberecké Dukly Michal Nekola. „Neměli jsme dobrý útok a všechno to bylo tím, že jsme podlehli atmosféře. U nás doma to zase bude o něčem jiném. Tipoval jsem to na pět zápasů a bohužel se to vyplnilo," uvedl kouč Budějovic René Dvořák.

V základní sestavě Jihočechů poprvé v bojích o zlato dostal šanci univerzál Šotola, ale nebyl takovým žolíkem a v koncovce první sady ho vystřídal Křesťan. Ten byl pak dlouho lídrem hostů a pomáhal Jihostroji přibližovat se k titulu.

Zdálo se, že finále skutečně spěje ke konci, ale v půlce čtvrté sady přišel zlom. Při podání Pietruczuka liberečtí otočili u 13:15 na 17:15, což je napumpovalo sebevědomím a od té doby byli lepším týmem na hřišti. A to i díky mladému nahrávači Srbovi, jenž v 18 letech skvěle ustál těžkou roli a od druhé poloviny zápasu domácí tým výborně dirigoval.

Rozdílový Štokr

Nejvíce bodujícím hráčem byl opět šestatřicetiletý univerzál Štokr, jenž zakončil výměny dvaadvacetkrát. „Je to o servisu, kdo si to líp připraví, tak to má potom lepší. Nás zachránil ve čtvrtém setu Pietruczuk, kdy jsme byli dole a on dal dvě esa. V pátém setu jsme si zase pomohli servisem. Je to pořád to samé a je to jediný recept," řekl Jan Štokr. Pietruczuk nasbíral jen o tři body méně.

Obě haly praskají při finále ve švech. V Budějovicích chodí přes tři tisícovky lidí, v Liberci vytvořilo bouřlivou atmosféru 2700 diváků. „Jsou fantastičtí, a kdybychom měli dvojnásobný počet sedaček, tak to zaplníme," řekl Štokr a Nekola dodal: „V obou halách vytvářejí fanoušci skvělou kulisu a je to vidět i na palubovce."

České Budějovice si musejí počkat na případný desátý titul do nedělního večera, Liberec si udržel šanci, že na domácí ligový trůn usedne popáté.

Autoři | Foto VK Jihostroj

Štítky Sport, volejbal, muži, extraliga, play off, finále, 2.VERZE, FOTO, AUDIO, České Budějovice, Jihostroj, Dukla Liberec, Jan Štokr, Michal Nekola, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalové finále se po výhře Dukly 3:2 rozhodne až v neděli  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.