Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žádná Sparta, Štajny se upsal Boleslavi!

Jiří Štajner je opravdový samorost. Pár minut potom, co se Slovanem skončil úspěšnou sezonu, se v televizi vyznal, že chce do Sparty. Ta ho ale nepřímo odmítla. Všichni už asi čekali, že zůstane v Liberci, ale ouha. Podepsal v Mladé Boleslavi. Pro mnohé Liberecké po Spartě a Jablonci třetí "nejoblíbenější" klub.

"Jirka měl ve Slovanu stejně jako v minulé sezóně roční smlouvu. Jeho odchodu jsme tak v podstatě zabránit nemohli. Je pravda, že nabídku na další spolupráci od nás dostal až dnes. Chtěli jsme si nejdříve vyhodnotit sezónu, říct si s realizačním týmem co a jak bude dál. Jak postavit kádr do příští sezóny a s jakými ambicemi. Nedá se nic dělat, Jirkovi chci poděkovat za to, co vše pro Slovan udělal. Přeju mu hodně štěstí v Mladé Boleslavi," řekl na stránkách Slovanu sportovní ředitel Jan Nezmar.

Tam se vyjádřil i sám Štajner: "Je mi to líto vůči fanouškům, ale nechtěl jsem čekat jak to dopadne s mou smlouvou. Chtěl jsem mít jasno o příští sezóně před odjezdem na dovolenou. A Mladá Boleslav jednala velmi rychle a velmi konkrétně. S fotbalem ještě končit nechci, proto jsem neváhal a nabídku přijal."

I přes obě vyjádření je to překvapení. Neznám nikoho z obyčejných fanoušků, kdo by tomuhle přestupu rozuměl. Rozpačití jsou fandové i na webu Slovanu. "Štajny, jsi fakt máslo!Protože jít k těm autotrapákům?? Vždyť celá Boleslav je k smíchu a fanoušci tam choděj na fotbal za trest, když udělaj průser ve fabrice," vyjádřil se například Petreskuu. "Něvěřím, že odešel tak nějak dobrovolně, proč by se zbavoval Evropy, asi to fakt byly ty osobní důvody," dodal Bartik24.

Každopádně ve Slovanu končí muž, který se mohl stát další klubovou ikonou. Do jisté míry už jí i byl, ale hraním v Boleslavi tomu moc nepomohl. Tak hodně štěstí, Štajny.

Autoři

Štítky slovan, Liberec, štajner, Jiří Štajner, Mladá Boleslav, Jablonec, Jan Nezmar, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michael Daněk

Velká škoda. Že se mu na starý kolena chce.

Středa, 5. června 2013, 21:48Odpovědět

Žádná Sparta, Štajny se upsal Boleslavi!  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.