Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volte jen mě a dva kolegy, chodilo lidem do zpráv. Z mého profilu nic neodešlo, hájí se kandidát ČSSD

Hned z několika zdrojů přišla do redakce Liberecké Drbny informace o tom, že jeden z kandidátů ČSSD do komunálních voleb posílá na facebooku lidem do zpráv fotografii s textem, že nemají volit celou stranu, ale pouze jeho a dva další kolegy. Tím kandidátem je Denis Fontana, číslo čtyři v místní ČSSD. Ten se ale hájí, že z jeho profilu nic neodešlo.

„Tohle mi přišlo do messengeru. Přijde mi hodně zvláštní, že někdo, kdo kandiduje za ČSSD svou stranu vlastně potápí,“ napsal nám jeden ze čtenářů, který si ale nepřál být jmenován.

Na fotografii stojí tento text. „Ahoj, prosím o podporu kandidátů ČSSD – č.3, č.4 a č.11. CELKEM POUZE TŘI KŘÍŽKY u jmen Adam Dušek, Denis Fontana a Pavel Šulc. !! Pozor – křížek pouze u jmen, nikoliv strany ČSSD nahoře jako celku! Viz. Foto. Díky moc!!“ Text je pak doplněný o fotografii s hlasovacím lístkem ČSSD a se zakřížkovanými zmíněnými jmény

Podle čtenáře přišla zpráva od mladého libereckého politika Denise Fontany. „Od rána neřeším nic jiného. Nevím, kdo tento obrázek vytvořil a z mého FB profilu se nic takového neodeslalo,“ napsal redakci Denis Fontana.

Jenže na screenshotu, který redakci čtenář poslal, je obrázek z messengeru, kde je fotografie s výzvou poslána právě z Fontanova účtu. Naboural se mu někdo do profilu? Na to už politik neodpověděl. „Tato záležitost je pro mne uzavřena a dál se k tomu odmítám vyjadřovat,“ dodal pouze.

Podobnou formu na facebooku volí i další strany, vždy ale vyzývají k co největší podpoře pro celou stranu, tedy v ideálním případě zakroužkovat stranu a ne jednotlivé kandidáty. Podpora pouhých tří členů tak ČSSD poškozuje, na další otázky už ale Fontana neodpověděl.

Liberecká ČSSD v minulých volbách získala necelých deset procent hlasů. Letos se odhady pohybují mezi 5 až 10 procenty. Sociální demokracie vsadila na zkušené politiky, jako je Milan Šír nebo její lídr, primář urologie liberecké nemocnice Jan Mečl. Tuto sestavu pak doplnila o mládí, které představují například právě Denis Fontana nebo Adam Dušek.

Autoři | Foto Čtenář Drbny

Štítky volby, ČSSD, Facebook, Liberec, Drbna.cz, Pavel Šulc, Jan Mečl, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volte jen mě a dva kolegy, chodilo lidem do zpráv. Z mého profilu nic neodešlo, hájí se kandidát ČSSD  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.