Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2018: Sčítání hlasů začalo. Kdo bude tvořit liberecké zastupitelstvo?

Ve 14 hodin se uzavřely volební místnosti komunálních voleb 2018 a také hlasovací místnosti referenda. O 39 míst v libereckém zastupitelstvu bojuje 464 kandidátů. Účast ve volbách se odhaduje mezi 30 až 40 procenty. U referenda je to zřejmě ještě méně.

Dvě hodiny před polednem byla účast v celém Libereckém kraji v průměru kolem třiceti procent. Vyšší účast zaznamenali pracovníci krajského úřadu na Semilsku. „Na jednom z okrsků v Jilemnici už přesáhla účast 37 procent, v Mříčné a Košťálově měli už dokonce 47 procent," řekl Zdeněk Valášek, který volební místnosti objíždí.

V Liberci se také volilo v referendu. Obyvatelé města rozhodovali o pěti otázkách - například, zda obnovit lesní amfiteátr nebo koupit zámek. Právě referendum přineslo nejvíce emocí, někteří z brigádníků, kteří na něj u volebních místností upozorňovali, si stěžovali na verbální napadání. Do konfliktu se také dostal volební lídr Jan Korytář s Michalem Hronem, který kandiduje za konkurenční Starosty.

Do komunálních voleb kandiduje dvanáct stran či hnutí. Vítězství obhajuje Změna pro Liberec, favority jsou také Starostové a ANO 2011. Dále kandidují ODS, ČSSD, SPD, Liberec otevřený lidem, Soukromníci, Liberec plus, PRO2016, Sportovci pro zdravý Liberec a KSČM.

Autoři | Foto | Zdroj ČTK

Štítky volby, zastupitelstvo, Liberec, volby 2018, referendum, volební místnost, Jan Korytář, Liberecký kraj, okres Semily, Jilemnice, Košťálov, Mříčná, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2018: Sčítání hlasů začalo. Kdo bude tvořit liberecké zastupitelstvo?  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.