Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Krajské volby v Libereckém kraji by nyní vyhráli Starostové. Těsně za nimi následuje ANO a KSČM

Do krajských voleb zbývá v tento moment ještě tři čtvrtě roku, jeden z posledních předvolebních průzkumů ale ukazuje, jak by volba do zastupitelstva Libereckého kraje skončila v těchto dnech. Podle březnového průzkumu veřejného mínění provedeného společností SANEP pro deníky VLP by se v Libereckém kraji o nejvyšší příčky přetahovala trojice stran.

Krajské volby by v Libereckém kraji podle posledního průzkumu vyhráli Starostové s 15,1 procenty hlasů. Jen o dvě desetiny méně by získalo ANO a KSČM. Nad deset procent by získala také Změna pro Liberecký kraj (12,1 procenta) a ČSSD (10,4 procenta). Do krajského zastupitelstva by se také dostala ODS, která v březnovém průzkumu veřejného mínění získala 7,8 procenta. Nad pětiprocentní hranici nutnou pro získání mandátu by se například o dvě desetiny procenta nedostala TOP 09.


Výsledky průzkumu společnosti SANEP pro deníky VLP (březen 2016).

Průzkum se zabýval také otázkou, zda by měl hejtman Martin Půta zůstat ve své funkci i po letošních volbách. Necelých 37 procent respondentů odpovědělo „ano nebo spíše ano.“ Třetina dotázaných si myslí, že „ne nebo spíše ne“. Zbytek respondentů neví.

Volby do zastupitelstev krajů se v roce 2016 uskuteční společně s prvním kolem voleb do Senátu. Termín voleb je předpokládaný pro říjen 2016. Volit se budou krajští zastupitelé ve 13 krajích mimo hlavní město Prahu, kde má pravomoci obdobné krajskému zastupitelství zastupitelstvo hlavního města Prahy zvolené v roce 2014.

Štítky Liberecký kraj, průzkum, krajské volby, KSČM, ANO 2011, Starostové a nezávislí, volby, ČSSD, ODS, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské volby v Libereckém kraji by nyní vyhráli Starostové. Těsně za nimi následuje ANO a KSČM  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.