Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budoucnost pro Liberecký kraj startuje kampaň s názvem Jízda krajem

Ve znamení pohybu se odehrálo dnešní setkání lídrů kandidátky Budoucnosti pro LK s novináři. Tisková konference měla totiž dvě místa konání – začala v liberecké iQLANDII prohlídkou nového exponátu Levitující vlak a pak se kandidáti i novináři na koloběžkách přesunuli k budovy Krajského úřadu, kde byly teprve prezentovány hlavní body volební kampaně. To vše pod sloganem „Z IQLANDIE na Kraj“.

Slogan dominuje letošní kampani Budoucnosti pro LK a obsahuje malý fórek. Kromě „Z IQ na Kraj“, což se dá číst tak, že z úspěšného projektu liberecké iQLANDIE vyráží Lidie Vajnerová do zastupitelských lavic Libereckého kraje, má slogan ještě druhý smysl – „S IQ na Kraj“ - všichni kandidáti Budoucnosti pro LK přinášejí na krajský úřad své IQ, své zkušenosti, schopnosti a své nadání.

Založení Krajpointů

Jedním z bodů programu, které lídryně kandidátky Lidie Vajnerová prezentovala, je smysl zřizování Krajpointů: „Vidím Krajpointy jako nezbytný článek užšího propojení občanů našeho kraje a krajského úřadu. Občan by měl mít svůj úřad blíž, měl by si tam vyřídit potřebnou agendu od dotací až po zařízení péče o seniory. Rychle a snadno. Pokud se nám povede zřídit je nejprve v okresních městech a postupně i v dalších větších obcích, věřím, že občané lépe pochopí k čemu Kraj vlastně je, lépe se s ním ztotožní. To vše by mělo přispět i k tomu, že v příštích krajských volbách nebude účast nějakých 35%, jak je zvykem, ale klidně i 60%, protože lidé vezmou Kraj za svůj“ dodala Vajnerová. Vzápětí poukázala na místo setkání s novináři – schodiště Krajského úřadu. Příští tiskovku by ale ráda uspořádala „o pár pater výš“.

Pokud jde o volební kampaň do podzimních krajských a senátních voleb, slova se ujal jeden z režisérů Pavel Žur. „Už před rokem jsme se dohodli, že povedeme kampaň slušnou a pozitivní. Víme, že to nebude snadné, ale dodržíme to. Velkým stranám bych jenom na dálku vzkázal, že by neměly podceňovat své voliče – v našem kraji nelze volit pány Schwarzenberga, Babiše, Stropnického či Fialu, i když se na jejich tváře volební štáby pokoušejí voliče nalákat. Ale já věřím, že soudný volič na tento marketing nenaskočí a že si zjistí, koho vlastně chce volit a kdo tu případně bude další čtyři roky vládnout“.

Stipendia pro studenty

Trojka společné kandidátky Miloš Krčmář doplnil: „Budoucnost Libereckého kraje vidím v dostupné lékařské péči v nemocnicích i u praktických lékařů a specialistů. Též je nutné zachovat síť lékáren i v menších městech a obcích, aby především rodiče s dětmi a senioři nemuseli za lékařskou péčí a léky dojíždět do velkých měst. Důraz dále klademe na vzdělání, to znamená kvalitně ohodnocené pedagogy ve školách, jejichž obory odpovídají potřebám trhu a nevytvářejí dlouhodobé klienty pracovních úřadů. Jako jedno z aktivních opatření vidíme i zavedení krajských stipendií.“

Tiskovka začala předvedením Levitujícího vlaku, novinky v nabídce exponátů iQLANDIE. Demonstrace měla symbolicky upozornit na Jízdu krajem - volební vlak Budoucnosti, který vyrazí v sobotu 10. září z Turnova a projede přes Liberec až do Frýdlantu a zpět dle zvláštního jízdního řádu. Možnost svezení celou trasou či jenom kousek je otevřená skutečně pro každého, ať už jde o sympatizanta naší koalice či o příznivce vlakové dopravy. Dopravní prostředek bude vskutku unikátní – motoráček zvaný Hurvínek, který osloví opravdové znalce.

Z dalších bodů kampaně stojí za připomenutí prezentace na Ruprechtické pouti 16. – 18. září či vyhlášení fotografické soutěže Fujtajblfoto 23. září. Kandidáty koalice přijede podpořit i předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek (27. září).

Tisková zpráva | Foto Radovan Vrátný

Štítky Liberecký kraj, krajský úřad, Lidie Vajnerová, inteligenční kvocient, Andrej Babiš, Pavel Bělobrádek, Pavel Žur, Miloš Krčmář, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucnost pro Liberecký kraj startuje kampaň s názvem Jízda krajem  |  Volby  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.