Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řešíte složitou životní situaci? Poradí vám nově spuštěné S.O.S. stránky

S.O.S. Liberecký kraj – tak se jmenuje nový elektronický portál. Ten by vám měl poradit kudy kam, a to zejména v situacích ve kterých si nemusíte tak úplně vědět rady. Odstartoval právě dnes 9. května a jeho online verze je vůbec první v Česku.

Portál, který obsahuje praktické rády a vodítka, by vám měl být schopen odpovědět na spoustu vašich otázek týkající se nejrůznějších životních situací, příspěvků a dávek, důchodů, nemocenského pojištění nebo zde uživatel nalezne obecnější informace. 

Z praxe moc dobře víme, co občany trápí, s čím se v životě potýkají a jaké musí řešit problémy. Pomocná ruka je mnohdy velice blízko. Přes různé paragrafy, úřednické formulace a formuláře k vyplnění, ale bohužel někdy nebývá vidět,“ říká náměstkyně hejtmana Jitka Volfová a současně dodává: „Vytvořili jsme proto pro občany takový rozcestník, který by jim měl, pokud si nebudou vědět rady, ukázat správný směr.“

Tento web je rovněž přizpůsoben i mobilním technologiím. Existuje tedy i v mobilní verzi. „Chtěli jsme, aby občané nebyli odkázáni pouze na přístup k počítači a mohli všechny potřebné informace najít prakticky kdykoliv a kdekoliv,“ dodává Volfová.

Portál je uživatelsky velmi přívětivý. Návštěvník se v něm snadno orientuje a informace jsou napsány pečlivě a srozumitelně. „S formulacemi na web pomáhala paní, která píše i dětské knihy a to z důvodu, aby byl portál co nejjednodušší,“ sdělila náměstkyně.

Tento portál disponuje i nejrůznějšími kontakty, odkazy na příslušné stránky nebo formuláře, což určitě mnoho lidí uvítá. Koneckonců, více tady.

Foto

Štítky Liberecký kraj, Liberec, S.O.S., Česko, Jitka Volfová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řešíte složitou životní situaci? Poradí vám nově spuštěné S.O.S. stránky  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.