Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti ze sociálně slabých rodin se i v příštím školním roce dočkají podpory ve stravování

Do oblíbeného projektu jménem Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji se v příštím školním roce zapojí 62 škol. Ty umožní zajistit stravování dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin.

Potravinová pomoc odstartuje v Libereckém kraji již po čtvrté. Projektu, který se týká stravování, se zúčastní ve školním roce 2018/2019 dvaašedesát škol. „Tento rok jsme zaznamenali jakási početní strop,“ sdělil náměstek Petr Tulpa. Prostřednictvím projektu bude možné podpořit kolem bezmála třinácti stovek dětí. „Z předchozího projektu dále pokračuje šestapadesát škol a nově se zapojilo pět škol a jedno zařízení školního stravování,“ prozradil tiskový mluvčí libereckého kraje Filip Trdla.

Hetman Libereckého kraje Martin Půta dodal: „Jsem rád, že v této pomoci pokračujeme. Lidem v sociální nouzi Liberecký kraj vždy pomůže.“ V současnosti podporuje projekt dvanáct ze čtrnácti krajů v rámci České Republiky.

Protože se projekt dotýká sociálně citlivé oblasti, je publicita projektu omezena téměř na minimum. Z toho důvodu tedy nesmí být zveřejněny školy a školská zařízení, které jsou součástí projektu.

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji, projekt, školní rok, Petr Tulpa, Martin Půta, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ze sociálně slabých rodin se i v příštím školním roce dočkají podpory ve stravování  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.