Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kam ke konci července? Přeci za lidovou architekturou

V rámci Dní lidové architektury bude možnost navštívit budovy, do kterých by se člověk za normálních okolností nepodíval. Stavby typické pro Liberecký kraj budou právě v těchto dnech zpřístupněné 21. – 22. července. Doprovodný program je samozřejmost.

Radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje Květa Vinklátová apeluje zejména na vlastníky nově zrekonstruovaných lidových staveb na území Liberecka. Byla by ráda, kdyby se do letošních lidových dnů zapojili i oni. „K akci se připojí i majitelé objektů, které byly zpřístupněny v minulých letech a se kterými jsme navázali spolupráci,“ dodává Vinklátová.

Slavnostní zahájení proběhne 21. července v Beranově Hostinci v Trávníčku. Účastníci se mohou těšit na odpoledne plné zábavy. Například výstavu Českodubska na historických fotografiích Petra Matouška, také na nejrůznější přednášky a scénky. Součástí letošního programu budou i ukázky lidových řemesel a tradic, komentované prohlídky nebo vystoupení folklorních souborů.

Pátý ročník si klade za cíl zejména přitáhnout pozornost široké veřejnosti. „Lidová architektura je natolik specifická, že určitě stojí za pozornost,“ sdělila Lenka Klimentová, odborná zaměstnankyně vztahů k veřejnosti za Liberecký kraj.

Foto Martin Koubek

Štítky Liberecký kraj, Dny lidové architektury, 2018, lidová architektura, Květa Vinklátová, Petr Matoušek, Trávníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam ke konci července? Přeci za lidovou architekturou  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.