Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na osmi místech v kraji vyrůstají Centra odborného vzdělání

V Libereckém kraji právě vzniká osm Center odborného vzdělávání. Pod tímto pojmem se skrývají moderně vybavené dílny, různé laboratoře a další stroje, které podpoří studentskou praxi.

Centra odborného vzdělávání přispějí k co nejmodernější výuce. Zástupci Libereckého kraje provedli na vybraných místech, kde probíhají práce, kontrolu. „Práce na všech místech úspěšně probíhají,“ komentovala situaci radní Radka Loučková Kotasová.

Všechna Centra by měla být dokončena do konce tohoto roku. Na jednotlivých místech jsou ale práce v různém stádiu. „Zatímco u liberecké Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a Vyšší odborné školy je stavba realizována v termínu, v Kamenickém Šenově práce teprve začínají,“ sdělila mluvčí kraje Lenka Klimentová.

I práce na českolipské průmyslovce se chýlí ke konci. Oproti tomu na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti taktéž v České Lípě ještě mnoho úprav přibude. „Kompletní rekonstrukcí projdou zdejší odborné dílny a kabinety. Vybudování zdejšího Centra odborného vzdělávání bude stát více než dvaaosmdesát milionů korun,“ uvedla náměstkyně hejtmana Jitka Volfová.

Celková cena všech Center odborného vzdělávání se pohybuje okolo 545 milionů korun. Částečně jsou financovány z fondů Evropské unie.

Foto SPŠSE a VOŠ

Štítky centrum, odbroné vzdělání, škola, vzdělávání, Liberecký kraj, Radka Loučková Kotasová, Evropská unie, Jitka Volfová, Kamenický Šenov, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na osmi místech v kraji vyrůstají Centra odborného vzdělání  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.