Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Záchranná služba dostane od kraje nové vybavení za sedm milionů

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje získá nové transportní ventilátory a defibrilátory monitory, jejich celková cena se pohybuje okolo sedmi milionů korun.

Celkem deset nových defibrilátorů monitorů nahradí a doplní dosavadní přístroje. „Stávající počet přístrojů je nutné navýšit. Navíc některým končí životnost,“ vysvětlil náměstek hejtmana Přemysl Sobotka.

Tyto přístroje budou umístěny v sanitních vozech, a tím se zvýší připravenost jednotek při krizových situacích. Kraj nyní bude hledat formou veřejné zakázky vhodného dodavatele. Celková cena přístrojů se pohybuje okolo 5,5 milionu korun. 

Výměny se dočkají i transportní ventilátory, které pacientům zajišťují podpůrné dýchaní. Nákup osmi nových přístrojů by měl stát okolo 1,5 milionu korun. „I zde je důvodem nákupu nevyhovující stav aktuálních přístrojů. Je naprosto nepřípůstné, aby zastaralé přístroje v krizové situaci ohrozily život pacienta,“ sdělil Sobotka. I v tomto případě bude kraj hledat vhodného dodavatele ve výběrovém řízení.

Štítky zzs, zdravotnická záchranná služba, Liberec, ventilátory, defibrilátory, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Přemysl Sobotka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná služba dostane od kraje nové vybavení za sedm milionů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.