Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neziskové organizace v kraji obdrží příspěvek ve výši deseti milionů korun

Deset milionů korun rozdělí kraj do konce prosince mezi neziskové organizace v kraji. Jedná se o instituce, které poskytují sociální služby.

Důvodem tohoto finančního příspěvku je rizikové období, které je spojené s počátkem nového roku. Tehdy totiž organizace čekají na dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí. Bez dostatku finančních prostředků by tedy poskytované služby mohly být ohroženy. 

„Tímto způsobem předfinancování nepomáháme organizacím poprvé. Cílem je podpořit organizace na začátku roku, kdy hrozí, že by neměly dostatek prostředků na pokrytí provozních nákladů, popsal náměstek hejtmana Pavel Svoboda a dodal, že tím by se situace mohla dotknout i klientů, jelikož by hrozilo omezení služeb buď v jejich rozsahu, nebo kvalitě.

Peníze budou rozděleny mezi 95 organizací, z nichž každá získá příspěvek od 50 do 350 tisíc korun. Instituce, které chtěly tuto dotaci získat, si o ni musely řádně zažádat a splnit podmínky.

Foto HZS LK

Štítky nezisková organizace, příspěvek, Liberecký kraj, Pavel Svoboda, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neziskové organizace v kraji obdrží příspěvek ve výši deseti milionů korun  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.