Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letos se podařilo dokončit přes třicet oprav silnic, další jsou v plánu

Během letošního roku dokončil Liberecký kraj opravy silnic na celkem čtyřiatřiceti místech. Dalších přibližně osm projektů by mělo být dokončeno do konce roku .

Mezi aktuálně dokončené projekty patří komunikace mezi Horní Řasnicí a Jindřichovicemi pod Smrkem, Slanou a Světlou nebo například Frýdštejnem a Ondříkovicemi.

„Podařilo se dokončit 34 projektů z celkových osmačtyřiceti. U některých se ovšem jedná o víceletou záležitost,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Pieter. Do letošních oprav investuje kraj více než 920 milionů korun. Tato částka zahrnuje nejen peníze z kraje, ale také evropské dotace a peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Číslo zatím není finální, jelikož rekonstrukce některých úseků stále pokračují,“ sdělila náměstkyně hejtmana Jitka Volfová. Dotace z státního fondu činí celkově 178 milionů korun. „Ke konci září kraj vyčerpal již 167 milionů korun z této částky,“ dodala náměstkyně.

Vedle dokončení projektů kraj připravuje další rekonstrukce. Oprav by se tak v nejbližších letech měly dočkat zejména krajské silnice druhé a třetí třídy, například ve Vítkovicích, Horní Branné, Pasekách nad Jizerou, Novém Boru, Mníšku a na dalších minimálně deseti místech.

Přibydou i meteostanice

V Libereckém kraji se aktuálně nachází dvě meteostanice v Horním Polubném a Studenci, které poskytují informace o aktuálním počasí. Nově by mělo být instalováno dalších osm meteostanic, které by již neinformovaly pouze pracovníky správy a údržby silnic, ale i projíždějící řidiče.

Meteostanice by během příštího roku měly být rozmístěny v Osečné, Heřmanicích, Roudnici, Helkovicích, Křižanech, Libíči, Tuhani a na Maliníku.

Foto pixabay.com

Štítky opravy, silnice, rekonstrukce, kraj, oprava, projekt, Liberecký kraj, Marek Pieter, Státní fond dopravní infrastruktury, Jitka Volfová, Frýdštejn, Horní Řasnice, Jindřichovice pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos se podařilo dokončit přes třicet oprav silnic, další jsou v plánu  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.