Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nad hladkým průběhem Památky zesnulých budou bdít desítky strážníků

O víkendu budou lidé vzpomínat na milované osoby, které již nejsou mezi námi. S Dušičkami se každoročně pojí návštěvy hřbitovů a míst posledního odpočinku.

Spolu se vzpomínkami na naše bližní se ale také zvyšuje zejména v podvečerních hodinách koncentrace dopravy, a to nejen v blízkostí hřbitovů. Z toho důvodu bude na bezpečnost a pořádek dohlížet mnoho policistů.

„V rámci dopravně bezpečnostní akce se policisté zaměří na kontrolu projíždějících motoristů po celém kraji. Zároveň budou kontrolovat i odstavné plochy a parkoviště,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. V souvislosti s tímto svátkem varují policisté, aby lidé nesedali za volant po požití alkoholu, vždy se přesvědčili o využití bezpečnostních pásů všemi osobami v autě, a dbali všech dopravních předpisů.

Dále s ohledem na nárůst dopravy a větší počet osob policie upozorňuje, aby si lidé chránili své věci před zloději. „Jistě by lidé neměli nechávat cenné věci v odstavených vozech. Zároveň by se měli vždy důkladně přesvědčit, zda je vozidlo dostatečně zabezpečené,“ dodal Robovský.

Foto pixabay.com

Štítky dušičky, památka zesnulých, policie, hřbitov

Nad hladkým průběhem Památky zesnulých budou bdít desítky strážníků  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.