Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Petra Kvitová má vlastní medaili z České mincovny, doplnila tak sérii slavných tenistů

Petra Kvitová si dnes při slavnostní ražbě vytvořila vlastní medaili. Wimbledonská vítězka tak doplnila nyní již kompletní sérii slavných českých tenistů.

Portrét osmadvacetileté tenistky na pamětní minci tak nyní obohacuje pětičlennou sérii, kde je i Jan Kodeš, Jaroslav Drobný, Jana Novotná a Martina Navrátilová.

Právě Jan Kodeš byl prvním tenistou, který měl vlastní pamětní minci a i on se slavnostní ražby mince Petry Kvitové zúčastnil.

Autorem mince je umělec a akademický sochař Jiří Dostál. „Obvykle to, co je krásné, je těžké přetvořit do sádrového modelu. To platí i o Petře Kvitové,“ prohlásil sochař.

Ačkoli tvoření podoby mince bylo náročné a zabralo několik týdnů, finální podoba se vydařila a na dílo může být pyšná i sama Kvitová. „Jsem samozřejm ráda a s podobou mince jsem spokojená,“ komentovala tenistka.

Mince ze stříbra a zlata budou k dostání v prodejnách České mincovny. Cena stříbrné mince je 1500 korun, zlatá čtvrtuncová mince tenisové legendy pak vyjde téměř 12 000 korun.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Petra Kvitová, tenis, mince, mincovna, medaile, Jablonec, tenista, Česká mincovna, Wimbledon, Jan Kodeš, Martina Navrátilová, Jana Novotná, Jaroslav Drobný, Jiří Dostál

FOTO: Petra Kvitová má vlastní medaili z České mincovny, doplnila tak sérii slavných tenistů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.