Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

I příští rok se bude na mnoha silnicích kopat, nový povrch by měly dostat desítky úseků

Oprav se v letošním roce dočkalo mnoho silnic po celém kraji, však se jejich náklady pohybují okolo 923 milionů korun. V zlepšování komfortu i bezpečnosti na silnicích bude kraj v příštím roce pokračovat.

Již nyní zahájil Liberecký kraj výběr zhotovitelů rekonstrukcí na určitých úsecích krajských komunikací. S jistotou by se rekonstrukcí měly dočkat silnice mezi Jistebskem a Skuhrovem, Jenišovicemi a Roudným, ale také úsek z Radoňovic do Rychnova nad Kněžnou a silnice druhé třídy v Koberovech. Dalším místo, které čekají výrazné změny, je most v Srní u České Lípy. 

Očekávané výdaje spojené s opravami těchto pěti míst přesahují 72 milionů korun. Na silnice ale padne mnohem více. „Rada kraje odsouhlasila na příští rok na rekonstrucke krajských silnici sto milionů korun,“ uvedla náměstkyně Jitka Volfová a dodala, že jistě dojde k navýšení této částky,a to minimálně trojnásobně. 

Další finanční prostředky by kraj chtěl získat z dotačních programů. Plánovaných rekonstrukcí je totiž mnohem více. Rekonstrukce by měly odstartovat například mezi Mimoní a Ralskem, Turnovem a Příšovicemi nebo Českou Lípou a Dobranovem a na dalších místech.

Foto mdcr.cz

Štítky doprava, silnice, opravy, kraj, rekonstrukce, Česká Lípa, Jitka Volfová, Liberecký kraj, Rychnov nad Kněžnou, Jenišovice, Koberovy, Roudný, Skuhrov

I příští rok se bude na mnoha silnicích kopat, nový povrch by měly dostat desítky úseků  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.