Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obce získávají zdarma pozemky od kraje, cílem je jejich rozvoj

Více než 31 tisíc čtverečních metrů pozemků daroval Liberecký kraj v posledním půlroce vybraným obcím. Chce tak jednak podpořit rozvoj obcí ale také zvýšit bezpečnost občanů.

„Na bezplatně převedených pozemcích mohou obce vystavět například chodníky a zajistit tak bezpečnost chodců,“ uvedl tiskový mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla. Dalším cílem je vyřešení majetkoprávních vztahů. Kraj v posledních měsících předal pozemky v hodnotě přibližně 1,3 milionu korun.

Největší plochu získala nově obec Pěnčín, k té přibylo téměř 9 000 metrů čtverečních. Necelých 6 000 metrů čtverečních pak převede kraj Jablonnému v Podještědí. Další pozemky dostane Oldřichov v Hájích.

„Liberecký kraj neobdrží za tyto pozemky peníze. Ušetřené finance tak mohou obce investovat do svého rozvoje,“ komentovala náměstkyně hejtmana Jitka Volfová. Vedle pozemků chce kraj postupně předat vybraným obcím i komunikace, které by tak již nespadaly do krajské silniční sítě. Jedná se vesměs o silnice třetí třídy. Dle náměstkyně bude kraj v těchto krocích pokračovat.

 

Foto pixabay.com

Štítky pozemky, obce, Liberecký kraj, pozemek, Jitka Volfová, Pěnčín, Jablonné v Podještědí, Oldřichov v Hájích

Obce získávají zdarma pozemky od kraje, cílem je jejich rozvoj  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.