Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Meteorologové vydali varování. Vydatné sněžení doprovodí silný vítr, kamionům se uzavře silnice do Harrachova

Zima o sobě v novém roce dává výrazně vědět, meteorologové vydali varování před vydatným sněžením a také silným větrem. Výstraha platí od úterní noci, až do středy může napadnout až patnáct centimetrů nového sněhu, na horách čtyřicet.

Chumelit začne v noci na úterý, v nižších polohách bude nejspíš pršet. Zpočátku mírný vítr bude zesilovat až na nárazy 55 km/h, na horách kolem 90. „Na horách se budou tvořit sněhové jazyky, na hřebenech i závěje,” řekla Klára Bubnová z ČHMÚ.

Výstraha platí až do středečního rána. Během té doby může v nižších polohách napadnout patnáct centimetrů nového sněhu, na horách až 40. 

Na předpověď reagují i silničáři. „Avizujeme, že bude k dnešní půlnoci omezen provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem, pro nákladní vozidla nad 3,5 t,” řekl Petr Šén ze společnosti Silnice LK.

Otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v průběhu čtvrtečního rána.

Autoři | Foto Hasiči Varnsdorf

Štítky počasí, zima, sníh, leden, varování, meteorologové, Harrachov, Český hydrometeorologický ústav, Silnice LK a.s., Polsko, silnice, Tanvald, vichřice

Meteorologové vydali varování. Vydatné sněžení doprovodí silný vítr, kamionům se uzavře silnice do Harrachova  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.