Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mrazivé ráno. Na Jizerce dnes naměřili minus 25 stupňů

V Libereckém kraji silně mrzne, na Jizerce spadly teploměry pod minus 25 stupňů Celsia. Navíc se objevují mlhy, které mohou na vozovkách namrzat. Silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost, při tak velkých mrazech ztrácí totiž sůl na silnicích účinnost.

Hlavní tahy jsou většinou jen holé a vymrzlé, na silnicích nižších tříd, hlavně v horách leží zledovatělá vrstva ujetého sněhu. Pro kamiony nad šest tun zůstává uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku na Liberecku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu. Silnice se v zimě nesolí a nákladní auta mívají na ujetém sněhu problémy, bezpečnější je pro ně v zimě alternativní trasa po silnici 13, která se udržuje chemicky.

Teploty v kraji se dnes ráno pohybují od minus sedmi do minus 13 stupňů, většinou je polojasno nebo skoro jasno. Fouká jen slabý vítr. Mrazivé počasí vydrží podle meteorologů po celý den, i když místy by se teploty mohly dostat k nule. Mírně nepříznivé budou rozptylové podmínky, a tak se může hlavně v údolích hůř dýchat.

Autoři | Foto ČHMÚ

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, mráz, Liberecký kraj, Jizerské hory, Raspenava, Mníšek nad Hnilcom, Oldřichovské sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrazivé ráno. Na Jizerce dnes naměřili minus 25 stupňů  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.