Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj pokračuje v zateplování budov, na řadě jsou domov, muzeum i škola

Liberecký kraj dlouhodobě pečuje o příspěvkové organizace, které se snaží rekonstruovat a zároveň snížit jejich energetickou náročnost. Nyní kraj žádá o finanční podporu v podobě dotace.

Kraj nyní doufá, že uspěje ve čtyřech žádostech o dotaci ve výši více než 14 milionů korun. „Kraj podá žádosti do výzvy ministerstva životního prostředí z Operačního programu Životní prostředí 2014-2020,“ uvedla radní Radka Loučková Kotasová. Celkové náklady na plánované projekty jsou odhadovány na necelých 50 milionů korun.

Z těchto peněz se zateplení dočká například Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje. K rekonstrukci střechy, výměně oken a zateplení dojde i v pavilonu C v Domově pro seniory ve Vratislavicích. „Zde dojde navíc i k instalaci nové vzduchotechniky,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla.

Zbylými dvěma projekty jsou Střední zdravotnická škola v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě. „Samozřejmě nehodláme nijak zasahovat do historické fasády objektu,“ podotkl hejtman Martin Půta. Plánované projekty by měly být dokončeny během příštího roku.

Stejným způsobem se podařilo opravit už osm budov za více než 86 milionů korun a na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantu právě finišuje rekonstrukce střechy.

Foto muzeumcl.cz

Štítky zateplení, kraj, příspěvkové organizace, rekonstrukce, Liberecký kraj, projekt, Radka Loučková Kotasová, Ministerstvo životního prostředí České republiky, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, Martin Půta, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Turnov

Kraj pokračuje v zateplování budov, na řadě jsou domov, muzeum i škola  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.