Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Práce na silnicích probíhají i v zimě, města opravují výtluky

I v těchto dnech můžete na silnicích vidět pracovníky, jak opravují výtluky, a to navzdory mrazu nebo sněžení. Do oprav se pustila Česká Lípa i Jablonec.

Někdy je výmol na silnici natolik nebezpečný, že vyžaduje okamžitý zásah a není možné s opravou čekat do jara. A právě na taková místa se zaměřují v Jablonci a České Lípě, kde průběžně sledují aktuální stav na vozovkách.

V Jablonci se o výtluky postarají pracovníci technických služeb. „Poškozená místa evidujeme a následně o nich informujeme technické služby,“ uvedl za jablonecký magistrát Pavel Kozák. Podobně na tom je i Česká Lípa. „Odbor správy majetku města připravuje seznam míst, na kterých je potřeba provést opravy,“ sdělil Petr Švadlenka z českolipské radnice.

Zimní počasí ovšem umožňuje provést opravdu jen ty nejnutnější opravy. Primárně se tak města zaměřují na vozovky, kde dochází k největšímu dopravnímu zatížení. „K opravě výtluků využíváme studenou asfaltovou směs, která je vhodná pouze na opravy malého rozsahu,“ vysvětlil Kozák. V České Lípě využijí speciální technologii silkot, i tu je ovšem možné použít jen na drobnější opravy.

Foto vymoly.cz

Štítky silnice, oprava, výtluky, zima, Česká Lípa, Jablonec

Práce na silnicích probíhají i v zimě, města opravují výtluky  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.