Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zajištění pohotovosti a záchytky půjde skoro 22 milionů korun

Na zajištění pohotovosti a záchytné služby chce kraj poskytnout částku 21 799 000 korun. Včera tuto sumu schválila Rada kraje, nyní ji musí projednat krajské zastupitelstvo.

Finanční příspěvek bude rozdělen mezi protialkoholní a protitoxikomanickou záchytnou službu a také mezi lékařskou a zubní pohotovostní službu. „Příspěvek na lékařskou pohotovostní službu bude rozdělen mezi nemocnice v Liberci, Jablonci, Tanvaldě, České Lípě a Jilemnici,“ komentoval náměstek hejtmana Přemysl Sobotka.

Mimo jiné získají část příspěvku i Lázně Kunratice, ty zajišťují pohotovost pro dospělé v Osečné. Všechny nemocnice, které finanční podporu získají, se zavazují k tomu, že finance využijí právě na zajištění pohotovostní služby. Pohotovost pro dospělé v Liberci, Tanvaldu, Jilemnici, Jablonci i Lázních Kunraticích bude zajištěna od pondělí do čtvrtka vždy po dobu dvou hodin v rozmezí doby od 17 do 21 hodin. V pátek bude zajištěna v čase od 17 do 21 hodin a o víkendu nebo o svátcích v čase od 9 do 18 hodin.

Dětská pohotovost  bude zajišťována v Liberci, Jablonci, České Lípě, a Jilemnici. „Ve všední den budou dětští lékaři sloužit od 17 do 21 hodin, o víkendu a ve svátcích pak od 9 do 20 hodin,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla. Na Turnovsku bude dětská pohotovost funkční v Panochově nemocnici, ale jen o víkendu a ve svátek, od 9 do 20 hodin.

Na záchytnou služby by měla jít dotace ve výši 5 milionů korun. „Záchytnou službu v celém kraji zajišťuje stanice v Krajské nemocnici v Liberci,“ vysvětlil Sobotka. Zubní pohotovost najdou lidé v Krajské nemocnici v Liberci o víkendu a ve svátek od 8 do 13 hodin.

Foto pixabay.com

Štítky záchytka, pohotovost, kraj, dotace, nemocnice, Liberec, Přemysl Sobotka, Jilemnice, Jablonec, svátek, Česká Lípa, Tanvald, Kunratice, Krajská nemocnice Liberec

Na zajištění pohotovosti a záchytky půjde skoro 22 milionů korun  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.