Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výhrůžky zřejmě na lyžaře zapůsobily, pokuty za odpadky nebyly při Jizerské nutné

Narůstající počet odpadků na tratích Jizerské 50 dovedl organizátory k zavedení trestů. Ta hrozila každému závodníkovi, který odhodil jakýkoliv odpadek mimo odpadní zónu.

Při závodech ale nakonec žádná pokuta nepadla. Buď se lyžaři polepšili, nebo možná prospělo zvýšení počtu odpadních zón. „Dosavadní odpadní zóny nestačily. Závodníci i další běžkaři odhazovali různé obaly zejména v mírných sjezdech, proto jsme odpadní zóny zavedli i na těchto místech,“ uvedl za organizátory Richard Valoušek.

Po vzoru zahraničních závodů přistoupili letos organizátoři i k dalšímu kroku v podobě časové penalizace, případně diskvalifikace. „Ani k jednomu takovému případu nedošlo,“ komentoval Valoušek. Na případné nezodpovědné lyžaře mohli upozornit organizátoři nebo i další závodníci.

O úklid na trati se po rušném víkendu postarala desetičlenná četa. V pátek a sobotu vyrážela na trať za závodníky, v neděli skupinky vyjížděly ze stadionu i Jizerky. 

Foto Jizerská 50

Štítky Jizerská 50, závod, lyžaři, odpadky, lyžař, Jizerská padesátka, odpad

Výhrůžky zřejmě na lyžaře zapůsobily, pokuty za odpadky nebyly při Jizerské nutné  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.