Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Námitky proti plánovaným rekonstrukcím silnic smetl kraj ze stolu, nebyly legitimní

Kraj se musel v posledních dnech vypořádat s námitkami k zadávacím dokumentacím hned u šesti z osmi probíhajících veřejných zakázek na rekonstrukce silnic. Všechny pocházely od jediné firmy.

Loni přitom byla pravidla stejná a žádná námitka nepřišla. „Uchazeč podal námitky, které se týkaly v podstatě ve všech případech stejných podmínek. Připomínkována byla například maximální přístupná hodnota veřejné zakázky nebo výše finančních postihů,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Sviták.

Vesměs žádné námitce kraj nevyhověl. „V postatě jsme ani nemohli námitky vyslyšet, jelikož z právního hlediska nebyly legitimní,“ dodal Sviták. Přesto se rozhodla Rada kraje mírně pozměnit podmínky, a to v případě termínu zahájení stavebních prací.

Nově musí k zahájení dojít do 30 dnů od předání a převzetí stanovistě. Tím by měl mít zhotovitel dostatek času na veškerou dokumentaci a zařízení rozhodnutí o dopravním omezení. Některých změn se dočkaly i termíny týkající se například prodloužení nebo přerušení stavebních prací.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky námitky, zadávací dokumentace, krajské silnice, Jan Sviták, silnice, rekonstrukce

Námitky proti plánovaným rekonstrukcím silnic smetl kraj ze stolu, nebyly legitimní  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.