Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Hasiči se nesmí zaleknout ani výšek a natrénované musí mít i slaňování

Hasiči jsou takoví opravdoví superhrdinové. Bojují s plameny, s větrem, se stromy. A výjimkou nejsou ani výšky nebo naopak hloubky. Musejí mít pro strach uděláno. I pro ten z výšek.

Prostě musí být připraveni na všechno. Proto pravidelně trénují a připravují se na všemožné situace, při kterých by mohli zasahovat. Stejně jako při workshopu s názvem Společný výcvik hasičů pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou.

Samozřejmě že cvičné situace nikdy nejsou úplně stejné jako ty reálné o adrenalin a vzrušení se ale postarala soutěživost. Jednotlivé týmy hasičů totiž nastoupily proti sobě hned několik úkolů na celkem šesti stanovištích. „Místa se nacházela v okolí Jablonce nad Nisou a Liberce,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Jak přiblížil hasič Jiří Košek, hasiči řešili situace, které klidně můžou kdykoliv nastat.

„Úkoly byly zaměřené na záchranu osob v reálných podmínkách,“ komentoval Jiří Košek. Do úkolů se s vervou pustila lezecká družstva z našeho kraje, ze sousedního Středočeského kraje ale i z Polska. Samozřejmě nešlo ani tak o rychlost, jako o bezpečnost a správnost postupů. Během workshopu se hasiči navíc seznámili i s tématy jako problematika traumatu z visu nebo zajišťování tepelného komfortu.

Foto HZS LK

Štítky hasiči, workshop, trénink, lezectví, Liberec, Jablonec nad Nisou, Polsko, Středočeský kraj

FOTO: Hasiči se nesmí zaleknout ani výšek a natrénované musí mít i slaňování  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.