Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V noci dosáhla Smědá třetího stupně povodňové aktivity, teď hladina klesá, dvě silnice jsou uzavřené

Hasiči byli během včerejšího dne téměř neustále na nohou. Zejména na Frýdlantsku totiž monitorovali vodní toky. Zvýšená hladina si nakonec vyžádala i pytlování.

Pytle rozestavěli hasiči včera kolem jedenácté hodiny večerní v Předláncích. „Zde se voda blížila k obytnému domu a garáži. Z toho důvodu použili hasiči dvě stě pytlů,“ uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Dalších 150 pytlů měli připravených k případnému využití.

Naštěstí nebyla nutná žádná evakuace. Během noci ale dosáhla Smědá 3. stupně povodňové aktivity. Nyní se již situace zlepšuje. „Od ranních hodin klesá hladina. Voda zalila i některé louky. Samozřejmě bude nějaký čas trvat, než z nich voda odteče,“ upozornila Štrauchová.

Právě kvůli rozlití řeky Směda budou dnes dopoledne neprůjezdné dvě komunikace. „Jedná se o cestu z Černous na Boleslav a úsek o délce zhruba 200 metrů z Černous na Ves,“ dodala Štrauchová. 

Podle Českého hydrometeorologického ústavu zatím zůstává druhý stupeň povodňově aktivity právě na zmíněné Smědé v obci Předlánce a první stupeň na Řasnici ve Frýdlantu – Řasnici.

Foto HZS LK

Štítky krimi, voda, déšť, hasiči, Smědá, Frýdlantsko, Předlánce, Černousy, Český hydrometeorologický ústav, Řasnice, silnice

V noci dosáhla Smědá třetího stupně povodňové aktivity, teď hladina klesá, dvě silnice jsou uzavřené  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.