Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé rekonstrukce silnic se odkládají, nejsou peníze

Liberecký kraj letos na opravy silnic vyčlenil ze svého rozpočtu na 340 milionů, jenže od státu dostal o polovinu méně, než čekal. Na některé původně naplánované rekonstrukce tak letos nedojde.

Od státu měl kraj dostat původně přes 160 milionů, jenže to tak nedopadlo. „Nakonec jsme dostali pouze polovinu. Některé rekonstrukce jsme proto museli odsunout na pozdější termíny,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Zároveň musely být i dvě zakázky zrušeny, jelikož přišly jen nabídky s příliš vysokou cenou. „To se týká například plánované rekonstrukce silnice v Roztokách u Jilemnice a v Mříčné a podobné to je i na úseku z Mimoně do Ralska,“ komentoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

Aktuálně probíhá například rekonstrukce v úseku Roztoky u Semil - Helkovice. Zároveň by měla co nejdříve začít oprava silnice v Rovensku pod Troskami a během prázdnin by měla začít dlouho očekávaná rekonstrukce v Oldřichově v Hájích.

Foto Dominik Svoboda

Štítky silnice, kraj, rekonstrukce, Liberecký kraj, Martin Půta, Jan Sviták, Roztoky, Jilemnice, Mříčná, Mimoň, Ralsko

Některé rekonstrukce silnic se odkládají, nejsou peníze  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.