Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Antimonopolní úřad možná poškodil kraj v oblasti autobusové dopravy, kraj chce prověření

Liberecký kraj žádá po Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, aby přezkoumal některé své postupy. Konkrétně v deseti případech. Podle hejtmana mohlo totiž dojít k poškození kraje.

Rada kraje schválila podání podnětu k ÚOHS. „Máme obavy, že v konkrétních případech mohlo dojít k poškození kraje,“ uvedl hejtman Matin Půta. Podle náměstka hejtmana zvažuje kraj požádat o přezkum i Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Podle kraje stěžovalo vstupování antimonopolního úřadu a napadání dopravní firmou BusLine zajišťování autobusové dopravy v kraji. „Firma BusLine, která se snažila o monopol v Česku, spolu s dalšími firmami napadala soutěže nejen v Libereckém, ale také v Plzeňském, Zlínském nebo Ústeckém kraji,“ komentovala mluvčí kraje Andrea Fulková.

Foto BusLine

Štítky kraj, antimonopolní úřad, ÚOHS, BusLine, doprava, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Liberecký kraj, Státní zastupitelství ČR, Česko, Praha, Zlínský kraj, Ústecký kraj

Antimonopolní úřad možná poškodil kraj v oblasti autobusové dopravy, kraj chce prověření  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.