Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Za nejkrásnějšími výhledy, historií a tradicí do Vysokého nad Jizerou

PR článek

Vysoké nad Jizerou, město s nejkrásnějšími výhledy na Krkonoše i Jizerské hory, a také ideální výchozí místo vašich výletů pěšky i na kole. Do paměti lidí se Vysoké nad Jizerou vrylo díky spisovateli Karlu Václavu Raisovi, který si právě Vysoké a okolí vybral jako místo kde se odehrává děj jeho románu Zapadlí vlastenci. Také díky vynikajícímu Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie Vysoké nad Jizerou. A jiní si město zase pamatují díky výbornému vysockému zelí.

A co můžete zažít a vidět ve Vysokém?

Za návštěvu určitě stojí Vlastivědné muzeum pro Vysoké nad Jizerou a okolí, kde si můžete prohlédnout stálé expozice o lyžování nebo Krakonošovi a další sezónní výstavy. Jedinečným exponátem muzea je pohyblivý betlém od Jana Metelky.

Příjemnou procházku nabízí Park básníků, kde se po horách a kopcích můžete rozhlédnout na krásné 3D mapě umístěné v altánku.

Při speciálních loutkových představeních o letních a zimních prázdninách, a také při každoroční akci Krakonošův divadelní podzim, máte jedinečnou příležitost si prohlédnout prostory divadla Krakonoš, o které pečuje místní ochotnický Divadelní spolek Krakonoš.

Určitě si nezapomeňte koupit výborný tradiční vysocký chleba nebo něco sladkého v Krakonošově pekařství, kousek od divadla.

Významnou osobností města je Dr. Karel Kramář, rodák z Vysokého a první předseda vlády Československé republiky. Pojmenováno je po významném politikovi náměstí v centru města. A pár metrů od náměstí se nachází Kramářova vila, letní rezidence Kramářovy rodiny postavená v letech 1927–1931.

TIP: Jedinečnou letní akcí je Vysocká pouť, která se koná právě na náměstí slavného rodáka Dr. Karla Kramáře. Tato pouť oslavuje každoročně nějakou výjimečnou událost ve Vysokém nad Jizerou. A samozřejmě nabízí bohatý kulturní program pro dospělé i děti. V letošním roce se můžete těšit v sobotu 3. srpna na znovuotevření železniční dráhy, živou hudbu, představení Divadelního spolku Krakonoš, příjezd Krakonoše a mnoho další zábavy.

 

 

 

Nejkrásnější výhledy

Za těmi nejkrásnějšími výhledy vás zavede „Putování s medvědem“, brožurka, ve které najdete 12 tipů na pěší výlety. A abyste na některý výhled nezapomněli, můžete si přibalit do batohu speciální mapku „Vysoké nad Jizerou – nejkrásnější výhledy“.

A pokud byste rádi viděli, jaké že ty výhledy jsou, doporučujeme podívat se na Výleťák „Horská procházka v okolí Vysokého nad Jizerou za krkonošskými výhledy“.

Foto Krkonoše - svazek měst a obcí

Štítky výleťák, Krkonoše, výlety, Vysoké nad Jizerou, Karel Václav Rais, Karel Kramář, Jizerské hory, historie, tradice, muzeum

Za nejkrásnějšími výhledy, historií a tradicí do Vysokého nad Jizerou  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.